ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βενετία: Tο Κανάλ Γκράντε «βάφτηκε» πράσινο

Οι τοπικές αρχές συνέλεξαν δείγματα νερού και ξεκίνησαν κατεπείγουσα έρευνα

Οι Βενετσιάνοι ξύπνησαν, το πρωί της Κυριακής, αντικρύζοντας ένα αλλόκοτο θέαμα στην πόλη τους, με τα νερά ενός από τα διάσημα κανάλια τους να είναι πράσινα.Οι τοπικές αρχές συνέλεξαν δείγματα νερού και ξεκίνησαν κατεπείγουσα έρευνα. 

Βενετία: Tο Κανάλ Γκράντε «βάφτηκε» πράσινο-1Φωτ.: ΑΡ

Υπάρχουν λογής εικασίες σχετικά με το τι μπορεί να προκάλεσε την αλλαγή χρώματος του νερού γύρω από τη διάσημη γέφυρα Ριάλτο – από την απελευθέρωση μπογιάς έως τη διαμαρτυρία ακτιβιστών περιβάλλοντος.

Το ασυνήθιστο πράσινο χρώμα διαπίστωσαν αρχικά οι κάτοικοι της πόλης που μέσω Twitter ενημέρωσαν τον νομάρχη του Βένετο, Λούκα Ζάια. «Ο νομός συγκάλεσε επείγουσα συνάντηση με την αστυνομία για να διερευνηθεί η προέλευση του υγρού» σημείωσε ο ίδιος.

Βενετία: Tο Κανάλ Γκράντε «βάφτηκε» πράσινο-2Φωτ.: ΕΡΑ

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία ελέγχει υλικό από κάμερες ασφαλείας ώστε να διαπιστώσει αν η απόρριψη βαφής στο νερό σχετίζεται με κάποιο τρόπο με τη «Bolgalonga», τη ρεγκάτα που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Βενετία: Tο Κανάλ Γκράντε «βάφτηκε» πράσινο-3Φωτ.: ΕΡΑ

Πολλοί σημείωσαν στα social media πως οι εικόνες αυτές τους έφεραν μνήμες 1968, όταν ο Αργεντίνος καλλιτέχνης Νικολάς Γκαρσία Ουριμπούρου είχε ρίξει πράσινο χρώμα στα νερά του Grand Canal στο πλαίσιο της αφύπνισης των πολιτών για περιβαλλοντικά θέματα. 

Πηγή: BBC/Guardian 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Ειδική αποστολή των συνεργατών του Αμερικανού προέδρου, καθώς μια πτώση του θα ήταν καταστροφική για την προεκλογική εκστρατεία ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ