ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βοήθεια 500.000 ευρώ από την Ε.Ε. στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χιλιάδες άνθρωποι έχουν πλέον εκτοπιστεί για να ξεφύγουν από τη βία και χρειάζονται βοήθεια

ΑΜΠΕ

H E.E. κινητοποιεί 500.000 ευρώ ως πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια για να στηρίξει όσους πλήττονται από την κλιμάκωση των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, χιλιάδες άνθρωποι έχουν πλέον εκτοπιστεί για να ξεφύγουν από τη βία και χρειάζονται βοήθεια.

Η ανθρωπιστική βοήθεια της Ε.Ε. θα βοηθήσει τους πληγέντες να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, παρέχοντάς τους παράλληλα στέγη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Η έκτακτη βοήθεια 500.000 ευρώ είναι επιπλέον της ανθρωπιστικής βοήθειας, ύψους 1,17 εκατ. ευρώ της Ε.Ε., η οποία διατέθηκε για την κρίση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ νωρίτερα φέτος.

«Σοβαρές επιπτώσεις» για τους αμάχους

Ο επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς, δήλωσε: «Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είχε σοβαρές επιπτώσεις για τους αμάχους. Σε απάντηση, η Ε.Ε. κινητοποιεί πρόσθετη επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια για να στηρίξει τους εκτοπισμένους. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στο έδαφος και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε περισσότερη βοήθεια. Ενώ η Ε.Ε. χαιρετίζει την κατάπαυση του πυρός, προτρέπω σθεναρά όλα τα μέρη της σύγκρουσης να εξασφαλίσουν ανεμπόδιστη και άμεση πρόσβαση σε ανθρωπιστικές οργανώσεις. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια μπορούν να παρέχουν έκτακτη βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

H Επιτροπή σημειώνει ότι η Ε.Ε. βρίσκεται σε στενή επαφή με τους ανθρωπιστικούς εταίρους της επιτόπου και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ανθρωπιστικές ανάγκες σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης. Η Ε.Ε. έχει υποστηρίξει τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην Αρμενία και στο Αζερμπαϊτζάν με περισσότερα από 21 εκατ. ευρώ έπειτα από τη μεγάλη κλιμάκωση της σύγκρουσης το 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση