ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανία: Αποκαθίσταται η κυκλοφορία των τρένων Eurostar

Πλημμύρα που σημειώθηκε σε δύο σήραγγες στη νότια Αγγλία προκάλεσε την ακύρωση των 41 σιδηροδρομικών δρομολογίων εχθές

Kathimerini.gr

Η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών Eurostar επαναλήφθηκε ομαλά σήμερα το πρωί στο Λονδίνο, την επομένη της ακύρωσης όλων των δρομολογίων εξαιτίας πλημμύρας σε σήραγγες, γεγονός που προκάλεσε τον αποκλεισμό περίπου 30.000 επιβατών.

«Αισθάνομαι αληθινά τυχερή», λέει η Λάιζα Τόμσον καθώς στέκεται στην ουρά στο σταθμό Σεντ Πάνκρας για να πάρει το τρένο των 10:30 για το Παρίσι. «Επρόκειτο να πάρω το τρένο χθες στις 06:30, αλλά ματαιώθηκε. Μετά κατάφερα να βρω μια θέση για σήμερα», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εταιρεία Eurostar ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, το βράδυ την επανάληψη της κυκλοφορίας των συρμών για σήμερα, μετά την πλημμύρα που σημειώθηκε σε δύο σήραγγες στη νότια Αγγλία και προκάλεσε την ακύρωση των 41 σιδηροδρομικών δρομολογίων που προβλέπονταν για χθες.

Η εταιρεία διευκρίνισε πως «τουλάχιστον μια σήραγγα» μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πως μπορεί να εξασφαλισθεί «πλήρης παροχή υπηρεσιών». «Θα τεθουν περιορισμοί στην ταχύτητα το πρωί, πράγμα που μπορεί να επιφέρει καθυστερήσεις», προειδοποίησε ωστόσο στην ανακοίνωσή της η Eurostar.

Σήμερα το πρωί στο σταθμό Σεντ Πάνκρας οι επιβάτες σχηματίζουν μεγάλες ουρές. Τα δρομολόγια γίνονται ωστόσο στην ώρα τους, αν και ένα μήνυμα προειδοποιεί πως είναι πιθανό να διαρκέσουν περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως.

Χθες, Σάββατο, περίπου 30.000 επιβάτες βρέθηκαν αποκλεισμένοι στο Λονδίνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες ή το Aμστερνταμ και αναζητούσαν κάποιο εναλλακτικό σχέδιο: αεροπλάνο, λεωφορείο, οχηματαγωγό ή ξενοδοχείο για να παρατείνουν την παραμονή τους στο Λονδίνο. Η εταιρεία εξέφρασε χθες τη «μεγάλη λύπη» της και κάλεσε τους πελάτες της να επισκεφθούν τον ιστότοπό της για να μάθουν τι αποζημίωση μπορούν να διεκδικήσουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση