ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βρετανία: Αρχές της επόμενης εβδομάδας αρχίζει ο εμβολιασμός κατά Covid

Νωρίτερα το πρωί η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων είχε δώσει το πράσινο φως για χρήση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech στη χώρα.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως επιβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Νωρίτερα το πρωί η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων είχε δώσει το πράσινο φως για χρήση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech στη χώρα.

Ο κ. Χάνκοκ τόνισε ότι η Βρετανία γίνεται η πρώτη χώρα που θα χορηγήσει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και σημείωσε πως η ανεξάρτητη αρμόδια υγειονομική αρχή επιβεβαίωσε πως το σκεύασμα είναι κλινικά ασφαλές.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ήδη 50 νοσοκομεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου. Έως το τέλος της εβδομάδας η Βρετανία θα υποδεχθεί 800.000 δόσεις από τις εγκαταστάσεις της Pfizer στο Βέλγιο και ως το τέλος του μήνα θα έχει παραλάβει συνολικά 10 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Συνολικά η βρετανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις από την Pfizer, επαρκείς για τον εμβολιασμό 20 εκ. πολιτών, καθώς απαιτούνται δύο δόσεις.

Εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της σειράς προτεραιότητας για τους πολίτες που θα λάβουν το εμβόλιο από την ερχόμενη εβδομάδα.

Πέρα από τα νοσοκομεία, ο εμβολιασμός θα γίνει και σε κέντρα μαζικού εμβολιασμού που στήνονται σε διάφορα σημεία της χώρας με τη συνδρομή μελών των ενόπλων δυνάμεων.

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού προβλέπεται αργότερα και η χορήγηση εμβολίων στους πολίτες στα γενικά ιατρεία της περιοχής τους και στα φαρμακεία.

Σημειώνεται ότι εντός ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή και η αξιολόγηση του εμβολίου της AstraZeneca και της Οξφόρδης, που είναι πιο εύκολο να συντηρηθεί και να διανεμηθεί. Η βρετανική κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια δόσεις από αυτό το εμβόλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αποποιείται της αποζημίωσης η Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις

«Να είστε σίγουροι ότι ΑΝ εξαρτάτο αυτό ΜΟΝΟΝ από τον πρώην Πρόεδρο του Ανωτάτου Μύρωνα Νικολάτο και ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:40

Σε 15 μέρες στην Ολομέλεια η λίστα Γιωρκάτζη

«Σαν σύγκρουση συμφερόντων μου φαίνεται. Καλείτε η Βουλή να ψηφίσει για θέμα που την αφορά και με μεγάλο ...»
ΜΑΡΙΟΣ  |  07:27

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση