ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βρετανία: Τερματίζεται η υποχρεωτική καραντίνα των εμβολιασμένων

Τι ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Σάτζιντ Τζάβιντ ανακοίνωσε ότι από τις 16 Αυγούστου θα καταργηθεί στην Αγγλία η υποχρέωση δεκαήμερη απομόνωσης για όσους έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένο φορές του κορωνοϊού, εφόσον θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ο κ. Τζάβιντ πρόσθεσε ότι από την ίδια ημερομηνία θα πάψει να ισχύει και υποχρέωση απομόνωσης για τους ανήλικους που έρχονται σε επαφή με κρούσματα.

Αυτό σημαίνει ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα μπει τέλος στις «φούσκες» ανά τάξη ή σχολικό έτος, ένα σύστημα που προέβλεπε απομόνωση για όλα τα μέλη της φούσκας αν εντοπιζόταν ένα κρούσμα κορωνοϊού.

Η πολιτική αυτή είχε οδηγήσει σε απουσίες πολλών μαθητών, που την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου είχαν φτάσει στο 5,1% του συνόλου των μαθητών σχολείων του δημοσίου στην Αγγλία.

Ο Υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι για να θεωρείται κάποιος πλήρως εμβολιασμένος θα πρέπει να έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Η μόνη εκκρεμότητα από την κυβέρνηση ως προς την άρση των περιορισμών αφορά πλέον την κατάργηση της υποχρέωσης καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους που θα επιστρέφουν από ταξίδια σε χώρες της πορτοκαλί λίστας.

Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που ανακοίνωσε χθες την άρση των υπολοίπων περιοριστικών και προληπτικών μέτρων στην Αγγλία στις 19 Ιουλίου, προανήγγειλε ανακοινώσεις για το θέμα των διεθνών ταξιδιών εντός της εβδομάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση