ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διεθνή διάσκεψη δωρητών ζητούν Μέρκελ, Μακρόν και Φον ντεν Λάιεν

«Χτίζουμε πάνω στην υπόσχεση των ηγετών του G-20 να αναπτύξουν μια μαζική και συντονισμένη ανταπόκριση στον ιό», γράφουν σε άρθρο τους στην εφημερίδα

ΚΥΠΕ

Δημοσίευμα στην FAZ με τίτλο «Η ΕΕ θέλει να ενισχύσει τις προσπάθειες για ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό "για ολόκληρο τον κόσμο"», σημειώνει πως οι Μέρκελ, Μακρόν και Φον ντεν Λάιεν, ζητούν διεθνή διάσκεψη δωρητών.

Όπως αναφέρεται, προκειμένου να καταπολεμηθεί καλύτερα ο κορωνοϊός και να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο, η ΕΕ θέλει να ξεκινήσει «μία άνευ προηγουμένου παγκόσμια συνεργασία μεταξύ επιστημόνων και ρυθμιστικών αρχών, της βιομηχανίας και των κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών και εκπροσώπων των υπηρεσιών Υγείας».

«Χτίζουμε πάνω στην υπόσχεση των ηγετών του G-20 να αναπτύξουν μια μαζική και συντονισμένη ανταπόκριση στον ιό», γράφουν η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η Ούρσουλα Φον ντεν Λάιεν, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Σαρλ Μισέλ, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζιουζέπε Κόντε και η Έρνα Σόλμπεργκ, Πρωθυπουργός της Νορβηγίας, σε άρθρο τους στην εφημερίδα.

«Οι θυσίες που έχουμε κάνει όλοι και ο ηρωισμός του ιατρικού προσωπικού σε όλο τον κόσμο μας βοήθησαν να γίνει επίπεδη η καμπύλη μετάδοσης σε πολλά μέρη του κόσμου», αναφέρουν. Η κρίση του κορωνοϊού, προσθέτουν, «είναι μια μοναδική και πραγματικά παγκόσμια πρόκληση «και πρέπει να απαραίτητα να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για να την ξεπεράσουμε».

«Αυτό σημαίνει ότι τα καλύτερα και πιο ικανά μυαλά στον κόσμο πρέπει να συγκεντρωθούν για να βρουν τα εμβόλια, την αντιμετώπιση και τις θεραπείες που χρειαζόμαστε για να κάνουμε τον κόσμο μας και πάλι υγιή», συνεχίζουν.

Τη Δευτέρα, στο πλαίσιο μίας διαδικτυακού διάσκεψης δωρητών, θα συγκεντρωθούν αρχικά 7,5 δις Ευρώ. «Εάν μπορέσουμε να αναπτύξουμε ένα εμβόλιο που παράγεται από ολόκληρο τον κόσμο για ολόκληρο τον κόσμο, θα πρόκειται για ένα μοναδικό παγκόσμιο κοινό αγαθό του 21ου αιώνα», σημειώνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση