ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Σίφα: Εχουν ήδη πεθάνει μωρά και ασθενείς

Τριάντα δύο άνθρωποι έχουν πεθάνει τις τελευταίες ημέρες στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, λόγω έλλειψης οξυγόνου

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Ο Δρ Μοχάμεντ Αμπού Σέλμια, διευθυντής του Αλ Σίφα, του μεγαλύτερου νοσοκομείου στην πόλη της Γάζας, δήλωσε στο BBC ότι 32 άνθρωποι έχουν πεθάνει τις τελευταίες ημέρες.

Τρία πρόωρα μωρά και επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω έλλειψης οξυγόνου, όπως είπε. Αρκετοί άλλοι ασθενείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση κινδυνεύουν να πεθάνουν «τις επόμενες δύο ημέρες», καθώς η θεραπεία δεν είναι πλέον διαθέσιμη, τόνισε.

Το νοσοκομείο έχει σχεδόν ξεμείνει από καύσιμα και άλλους πόρους που θα του επέτρεπαν να συνεχίσει τη λειτουργία του, ενώ τα πρόωρα μωρά έχουν βγει από τις θερμοκοιτίδες, οι οποίες επίσης έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Διαπραγματεύσεις για την εκκένωση

Στο νοσοκομείο παραμένουν περισσότεροι από 600 τραυματίες. Σε ερώτηση του BBC, αν ο ισραηλινός στρατός είχε έρθει σε επαφή για την απομάκρυνση ασθενών ή πρόωρων μωρών, ο διευθυντής του νοσοκομείου απάντησε αρνητικά.

Ο Αμπού Σέλμια είπε: «Οχι, δεν έχουν επικοινωνήσει, επικοινωνήσαμε εμείς μαζί τους, αλλά δεν έχουμε λάβει απάντηση.

«Γίνονται διαπραγματεύσεις για την απομάκρυνση των πρόωρων μωρών, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουν προχωρήσει», ανέφερε.

Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει ανακοινώσει ότι έχει στείλει καύσιμα και άλλους πόρους στο νοσοκομείο.

Ο Αμπού Σέλμια σημείωσε ότι το νοσοκομείο είναι επίσης σε επικοινωνία με τον Ερυθρό Σταυρό για να συντονίσει την ταφή των νεκρών, καθώς περίπου 150 σοροί παραμένουν στο νοσοκομείο, δημιουργώντας ακόμα πιο δραματική κατάσταση. Ωστόσο, ούτε αυτός ο συντονισμός έχει καταστεί εφικτός, όπως είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση