ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δικαίωμα αυτοάμυνας επικαλείται η Τεχεράνη

«Το Ιράν θα ασκήσει το έμφυτο δικαίωμά του σε αυτοάμυνα, προκειμένου να υπερασπιστεί το έθνος του»

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Το Ιράν δεν θα επιλέξει ποτέ τον πόλεμο ως επιλογή ή στρατηγική για την εξωτερικής του πολιτικής. Αλλά αν μας επιβληθεί πόλεμος, το Ιράν θα ασκήσει το έμφυτο δικαίωμά του σε αυτοάμυνα, προκειμένου να υπερασπιστεί το έθνος του και να εξασφαλίσει τα συμφέροντά του». Αυτό αναφέρει ο Ιρανός Πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Ματζίντ Ταχτ-Ραβάντσι, σε έκτακτη επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Η επιστολή φτάνει στον ΓΓ ΟΗΕ σε μια στιγμή που ΗΠΑ και Ιράν οδηγούνται στα πρόθυρα μιας ανοιχτής στρατιωτικής αντιπαράθεσης στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Το μήνυμα του Ιρανού Προέδρου

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το νέο μήνυμα του Προέδρου του Ιράν. «Οι πιέσεις μπορεί να επιδεινώσουν τις συνθήκες, αλλά οι Ιρανοί δεν θα υποκλιθούν στους τύραννους», προειδοποιεί ο Χασάν Ρουχανί.

Ο κ. Ρουχανί προσθέτει τα εξής: «Το ιρανικό έθνος είναι υπερήφανο με πολλές νίκες στην ιστορία του και όπως βλέπουμε σήμερα, κάθε φορά που οι ΗΠΑ απειλούν το Ιράν, θα αναγκάζεται να ζητήσει συγγνώμη λόγω των διεθνών πιέσεων».

«Ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι»

Την ίδια στιγμή, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο CNN, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίγ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «παίζουν ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι» ενισχύοντας τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή. Ο ίδιος επέκρινε τις ΗΠΑ για την αποστολή ομάδας κρούσης του USS Abraham Lincoln και βομβαρδιστικών στον Περσικό Κόλπο.

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ τόνισε τα εξής: «Όλα αυτά τα στρατιωτικά μέσα σε μια μικρή περιοχή είναι από μόνο είναι επιρρεπείς σε ατυχήματα. Απαιτείται ακραία σύνεση και οι Ηνωμένες Πολιτείες παίζουν ένα πολύ, πολύ επικίνδυνο παιχνίδι».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X