ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διπλό χτύπημα κατά της Ρωσίας για υπόθεση Ναβάλνι

Εκτός από τις Η.Π.Α. θα προβεί σε κυρώσεις και η Ε.Ε.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κυρώσεις κατά Ρώσων αξιωματούχων επιβάλλουν σχεδόν ταυτόχρονα η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, ανακοίνωσε τιμωρητικές κυρώσεις σε ανώτερους αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης και επανέλαβε το αίτημα για απελευθέρωση του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου των εν λόγω αξιωματούχων στην ΕΕ όπως και το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων

Στο πλαίσιο των κυρώσεων εμποδίζεται η πρόσβαση σε λογαριασμούς και άλλα περιουσιακά στοιχεία των εν λόγω Ρώσων αξιωματούχων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Washington Post, οι κυρώσεις είναι εν πολλοίς συμβολικές και αποτελούν την πρώτη πράξη κατά της Μόσχας από τη νέα διακυβέρνηση Μπάιντεν.

Ο Ναβάλνι, ανάρρωσε από την επίθεση στη Γερμανία και φυλακίστηκε αμέσως μόλις επέστρεψε στη Μόσχα στις αρχές του χρόνου. Καταδικάστηκε σε πάνω από δύο χρόνια φυλάκιση και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι κατασκευασμένες.

Κυρώσεις και από τις Βρυξέλλες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ολοκλήρωσε την επεξεργασία των κυρώσεων που θα επιβάλει σε τέσσερις υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους για τον ρόλο τους στην σύλληψη του επικριτή του Κρεμλίνου, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa επικαλούμενο διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου, η σχετική νομική πράξη έχει ήδη ληφθεί σε γραπτή μορφή και «σύντομα» θα αναρτηθεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ.

Οι τέσσερις υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι στους οποίους αποφασίσθηκε να επιβληθούν κυρώσεις είναι ο Γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας Ίγκορ Κρασνόφ, ο επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής (που είναι το ανάλογο του αμερικανικού FBI) Αλεξάντρ Μπαστρίκιν, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας Αλεξάντρ Καλάσνικοφ και ο διοικητής της Ρωσικής Εθνοφρουράς Βίκτορ Ζόλοτοφ.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου των εν λόγω αξιωματούχων στην ΕΕ όπως και το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων, σύμφωνα με το πλαίσιο του νέου εργαλείου κυρώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που υιοθέτησε η ΕΕ στα τέλη του προηγούμενου έτους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X