ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ε.Ε: Κυρώσεις σε Ρώσους για τον θάνατο Ναβάλνι

Στον κατάλογο και η Σωφρονιστική Υπηρεσία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποφάσισαν να επιβάλουν κυρώσεις στην Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Ρωσίας και σε 19 Ρώσους για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά τον θάνατο του πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι σε φυλακή τον Φεβρουάριο.

«Ο σοκαριστικός θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι ήταν ένα ακόμη σημάδι της επιταχυνόμενης και συστηματικής καταστολής από το καθεστώς του Κρεμλίνου. Δεν θα φεισθούμε προσπαθειών για να θέσουμε τη ρωσική πολιτική ηγεσία και τις ρωσικές αρχές προ των ευθυνών τους», δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ.

Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε κρατική εμπλοκή στον θάνατο του Ναβάλνι.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν Ρώσους δικαστές, εισαγγελείς και μέλη του δικαστικού σώματος. Τα περιουσιακά τους στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εφόσον διαθέτουν, δεσμεύονται και απαγορεύεται στις ευρωπαϊκές εταιρείες να τους διαθέσουν κεφάλαια.

Τα 19 άτομα που υπόκεινται σε κυρώσεις δεν μπορούν επίσης να εισέλθουν ή να διέλθουν από την Ε.Ε.

Οι νέες κυρώσεις περιορίζουν επίσης τις εξαγωγές εξοπλισμού, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή, και τεχνολογίας ή λογισμικού για χρήση στην ασφάλεια των πληροφοριών και την παρακολούθηση ή υποκλοπή τηλεπικοινωνιών, ανέφεραν οι υπουργοί σε ανακοίνωσή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση