ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ε.Ε.: Πακέτο 1,2 δισ. στην Ουκρανία, υπό την απειλή σύρραξης με τη Ρωσία

Νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ουκρανία ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Kathimerini.gr

Γιάννης Παλαιολόγος

Νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ουκρανία ανακοίνωσε προ ολίγου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σε δήλωσή της, η πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι η Κομισιόν εισηγείται την άμεση παροχή 1,2 δισ. ευρώ σε δάνεια «για την κάλυψη του κόστους που συνδέεται με τη σύγκρουση» με τη Ρωσία (μία αναφορά ενδεικτική του πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μία σύρραξη). Από αυτά, είπε, τα 600 εκατομμύρια θα χορηγηθούν άμεσα μετά την έγκριση της πρότασης από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. Θα ακολουθήσει ένα «δεύτερο, πιο μακροπρόθεσμο πακέτο» δανείων για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, πρόσθεσε η κ. φον ντερ Λάιεν.

Η Επιτροπή, επίσης, θα διπλασιάσει τις επιχορηγήσεις προς την Ουκρανία για το 2022, με το ποσό να φτάνει τα 120 εκατ. ευρώ, ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής, ενώ προσδοκά ότι οι κοινοτικοί πόροι, με την κατάλληλη μόχλευση, θα οδηγήσουν σε επενδύσεις 6 δισ. ευρώ στην ουκρανική οικονομία. Από το 2014 έως σήμερα, η Ε.Ε. έχει χορηγήσει 17 δισ. ευρώ στην Ουκρανία σε δάνεια και επιχορηγήσεις.

«Η Ουκρανία είναι μία ελεύθερη και κυρίαρχη χώρα», κατέληξε η δήλωση της κ. φον ντερ Λάιεν. «Κάνει τις δικές της επιλογές. Η Ε.Ε. θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Μόσχα καλεί Τελ Αβίβ μέσω... S-300

Μόσχα καλεί Τελ Αβίβ μέσω... S-300

Λόγω Ουκρανικού, η Ρωσία αλλάζει στάση στον ιδιότυπο πόλεμο προσβολών της ισραηλινής αεροπορίας επί συριακού εδάφους
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ