ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένοχος για φορολογική απάτη ο Οργανισμός Τραμπ

Δικαστήριο του Μανχάταν έκρινε ότι οι δύο εταιρείες του Οργανισμού απέκρυπταν από τις φορολογικές αρχές εισοδήματα ανώτατων στελεχών τους

Kathimerini.gr

Ένοχες για φορολογική απάτη και απόκρυψη στοιχείων σε βάθος δεκαπενταετίας κρίθηκαν από δικαστήριο του Μανχάταν δύο εταιρείες του Οργανισμού Τραμπ.

Πιο συγκεκριμένα η Trump Corp. και η Trump Payroll Corp του Οργανισμού του πρώην προέδρου των ΗΠΑ αποδείχθηκε ενώπιων του δικαστηρίου ότι απέκρυπταν στοιχεία και δεν απέδιδαν φόρο για εισοδήματα ανωτάτων στελεχών τους. Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ και η οικογένειά του δεν κατηγορήθηκαν για την συγκεκριμένη υπόθεση η οποία δεν σχετίζεται με τις υπόλοιπες που είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

Ένοχος για φορολογική απάτη ο Οργανισμός Τραμπ-1Οι δικηγόροι του Οργανισμού Τραμπ την ώρα που εξέρχονται από το δικαστήριο. REUTERS/Eduardo Munoz

Ο Άλεν Βάισελμπεργκ, ανώτατο στέλεχος του Οργανισμού, παραδέχτηκε στην κατάθεσή του την απόκρυψη αρχείων μισθοδοσίας, καθώς και άλλα ωφελήματα και προνόμια, όπως διαμερίσματα στο Μανχάταν και πολυτελή αυτοκίνητα, με την έκδοση παραποιημένων φορολογικών στοιχείων. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρακτικές αυτές σταμάτησαν όταν ο Ντόναλτ Τραμπ εκλέχθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Ο Οργανισμός είναι αντιμέτωπος με πρόστιμο έως και 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων με το ακριβές ποσό να ορίζεται από τις δικαστικές Αρχές στις 13 Ιανουαρίου. Αν και το πρόστιμο δεν είναι σημαντικό για μια εταιρεία αυτού του μεγέθους θα μπορούσε ωστόσο να αποτελέσει πλήγμα στις επιχειρηματικές δραστηριότητές της αν κλονιστεί η εμπιστοσύνη εταίρων και δανειστών.

Οι δικηγόροι του Οργανισμού Τραμπ αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ξεκαθάρισαν ότι θα ασκήσουν έφεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση