ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έντονες διεθνείς αντιδράσεις στο διάγγελμα Πούτιν

Κίεβο: Εμείς συνεχίζουμε κανονικά τις επιχειρήσεις μας

ΠΗΓΗ: Reuters

Η ομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη περί επιστράτευσης συνιστά ανησυχητική κλιμάκωση, και οι απειλές που έκανε σε αυτήν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζίλιαν Κίγκαν στο Sky News.

«Σαφώς είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη γιατί, ξέρετε, δεν έχουμε τον έλεγχο – και δεν είμαι σίγουρη ότι ούτε ο ίδιος έχει τον έλεγχο, πραγματικά. Αυτό είναι προφανώς μια κλιμάκωση», είπε.

Στο Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ υπογράμμισε ότι οι ανακοινώσεις Πούτιν περί επιστράτευσης είναι μια κακή εξέλιξη, και η γερμανική κυβέρνηση είναι ήδη σε διαβουλεύσεις σχετικά με την επόμενη κίνηση.

«Εμείς συνεχίζουμε να επιχειρούμε κανονικά«, είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής του γραφείου της ουκρανικής προεδρίας Αντρίι Γέρμακ.

Στο διάγγελμά του ο Ρώσος ηγεμόνας ανακοίνωσε μερική επιστράτευση στη Ρωσία και τη χρήση «κάθε όπλου στο οπλοστάσιό μας» για την προστασία της χώρας του από αυτό που θεωρεί ως νατοϊκή απειλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση