ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερντογάν: Η Τουρκία θα συνεχίσει να χαλάει όλα τα παιχνίδια στη Μεσόγειο

Σε διάγγελμά του είπε ότι «όπως είναι αντιληπτό ακόμη συνεχίζουν να ενοχλούνται από την συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Τουρκία με την αποφασιστική της στάση θα συνεχίσει να χαλάει όλα τα παιχνίδια στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε διάγγελμά του προς τον τουρκικό λαό έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού του Συμβουλίου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης τετραήμερη καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23 Απριλίου που είναι εθνική εορτή στην Τουρκία μέχρι και την Κυριακή 26 Απριλίου τα μεσάνυχτα. Συγκεκριμένα, στο διάγγελμά του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «όπως είναι αντιληπτό ακόμη συνεχίζουν να ενοχλούνται από την συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη».

«Θέλουμε οι χώρες οι οποίες συνεχίζουν την απάνθρωπη συμπεριφορά τους απέναντι στους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν αυτή την παράνομη και ασυνείδητη συμπεριφορά», ανέφερε. Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στον στρατάρχη της Λιβύης Χαφτάρ είπε πως «έχει φανεί καλύτερα το πρόσωπο του πραξικοπηματία Χαφτάρ στη Λιβύη», προσθέτοντας ότι καλεί της διεθνή κοινότητα να στηρίξει την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Για το νέο νοσοκομείο Μπασάκσεχιρ της Κωνσταντινούπολης του οποίου τα εγκαίνια έγιναν ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι παραδόθηκε η πρώτη φάση του με 1035 κλίνες, ενώ συνεχίζουν οι εργασίες για την παράδοση και των υπολοίπων κλινών καθώς ο συνολικός αριθμός τους θα φτάσει στις 2,682.

«Η Τουρκία είναι από τις χώρες που προσφέρει με μεγαλύτερη άνεση τις υπηρεσίες της στον τομέα της υγείας στον αγώνα κατά της επιδημίας», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ανέφερε ότι η Τουρκία φέρνει 25 χιλιάδες πολίτες της από διάφορες χώρες και πως στόχος είναι μέχρι την έναρξη της εορτής του Ραμαζανιού στις 24 Απριλίου να έχει ολοκληρωθεί αυτή η επιχείρηση.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στους νέους που μένουν στο σπίτι λόγω κορωνοϊού είπε ότι τους περιμένει «ο τομέας του λογισμικού του οποίου κάθε μέρα που περνά το άστρο του λάμπει». Ανακοίνωσε την έναρξη διαδυκτιακού προγράμματος για τους νέους στο οποίο το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να εγγραφούν και αφού το ολοκληρώσουν να θα έχουν τη δυνατότητα να στελεχώσουν ως ειδικοί 15 διαφορετικούς τομείς.

“Μπορούμε τις μέρες του κορωνοϊού να τις μετατρέψουμε σε μέρες που θα δώσουν ευκαιρίες στους νέους”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ανέφερε ακόμη ότι έδωσαν χρηματική στήριξη σε 2 εκατομμύρια 100 χιλιάδες σε πολίτες που δεν έχουν κανένα εισόδημα και σε δεύτερη φάση θα δώσουν από 1000 τουρκικές λίρες σε 2 εκατομμύρια 300 οικογένειες που έχουν ανάγκη λόγω της επιδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Τουρκία  |  ΑΟΖ  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση