ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερντογάν: Ο αιώνας της Τουρκίας μόλις αρχίζει

«Κλείνουμε εντελώς την παλιά εποχή της Τουρκίας στην οποία ζήσαμε οι γενιές πριν από εμάς, εμείς και η γενιά μετά από εμάς»

ΚΥΠΕ

Ο αιώνας της Τουρκίας μόλις αρχίζει, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας: «κλείνουμε εντελώς την παλιά εποχή της Τουρκίας στην οποία ζήσαμε οι γενιές πριν από εμάς, εμείς και η γενιά μετά από εμάς».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν σήμερα ότι μιλώντας στη διευρυμένη συνάντηση των επικεφαλής επαρχιακών εκλογικών υποθέσεων του κόμματός του στο συνεδριακό κέντρο του ΑΚΡ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το Κέντρο Συντονισμού Εκλογών, το οποίο χτίστηκε επιπλέον των κεντρικών γραφείων του κόμματός του, αποτελεί «σύμβολο της βούλησής τους να ανεβάσουν τον πήχη των υπηρεσιών προς τη χώρα, το έθνος και τις πόλεις».

Ο Ερντογάν είπε ότι ενώ θέτουν νέους στόχους και οράματα μπροστά στο έθνος, δεν παραλείπουν να εκπαιδεύουν τα κατάλληλα στελέχη και να προετοιμάζουν τους χώρους όπου τα στελέχη αυτά θα κάνουν τη δουλειά τους.

«Τα επιτεύγματα της δημοκρατίας και της ανάπτυξης που πραγματοποιήσαμε κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων μας αποτελούν την υποδομή των μελλοντικών μας οραμάτων. Το πραγματικό μας έργο μόλις αρχίζει, ο αιώνας της Τουρκίας μόλις αρχίζει. Κλείνουμε πλήρως την περίοδο της παλιάς Τουρκίας που βίωσαν οι γενιές πριν από εμάς, εμείς και η γενιά μετά από εμάς. Βάζουμε στα σκονισμένα ράφια της ιστορίας την Τουρκία του μονοκομματικού φασισμού, των πραξικοπημάτων, των χουντών, των διώξεων, των συνασπισμών, των κρίσεων και της αστάθειας, για να μην επιστρέψει ποτέ ξανά. Τώρα είναι η εποχή του τουρκικού αιώνα. Δόξα τω Θεώ, τα βήματα του τουρκικού αιώνα έρχονται με βροντερό ήχο», είπε. 

Υποψήφια DEM στην Κωνσταντινούπολη

Στο μεταξύ, η τουρκική ιστοσελίδα Τ24 δημοσιεύει συνέντευξη της υποψήφιας του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας και Ισότητας των Λαών (DEM) για τον Δήμο της Κωνσταντινούπολης, Μεράλ Ντενίς Μπεστάς, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι θα συνομιλήσουν με την Κυβέρνηση μετά τις εκλογές, αν υπάρχει κατάλληλο περιβάλλον.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Μπεστάς, μία από τις δύο υποψηφίους του DEM για τις εκλογές της 31ης Μαρτίου στον Δήμο Κωνσταντινούπολης, αναφέρει ότι εφόσον δημιουργηθεί ένα κατάλληλο περιβάλλον μετά τις εκλογές, είναι ανοιχτοί σε λύση. «Αν γίνει ένα τέτοιο βήμα από την Κυβέρνηση, φυσικά και θα συναντηθούμε, όχι για να κάνουμε συμμαχία, αλλά ως συνομιλητές. Με τον ίδιο τρόπο είχαμε ήδη προσεγγίσει το θέμα το 2013, όχι ως συμμαχία, αλλά ως συνομιλητές».

Αναφερόμενη στη στάση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) έναντι του κουρδικού ζητήματος και του κόμματος DEM, δηλώνει ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην προσέγγιση και τη γλώσσα του CHP απέναντι στο κουρδικό ζήτημα, τουλάχιστον όσον αφορά την αναγνώριση των προβλημάτων και την πρόταση λύσεων.

Η κ. Μπεστάς αναφέρει επίσης ότι ο νυν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και υποψήφιος εκ νέου με το CHP, Eκρέμ Ιμάμογλου «κέρδισε το 2019 χάρη σε εμάς, αλλά δεν έκανε ούτε μια δήλωση όταν διορίστηκαν διαχειριστές σε 50 δήμους μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση