ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έσπασαν το «οδόφραγμα» του Ερντογάν οι Τούρκοι δικηγόροι

Σε εξέλιξη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Οι Τούρκοι δικηγόροι, οι οποίοι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ξεκίνησαν μια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας, ξεπέρασαν τον φράχτη που σχημάτισε προηγουμένως η τουρκική αστυνομία με ισχυρές δυνάμεις στην είσοδο της Άγκυρας και κατευθύνονται προς το κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας.

Μέχρι πριν από λίγη ώρα, οι τουρκικές αρχές εμπόδισαν τους δικηγόρους να εισέλθουν στην Άγκυρα στο πλαίσιο μιας μεγάλης πορείας διαμαρτυρίας για τις προγραμματισμένες τροποποιήσεις του Νόμου περί Δικηγόρων.

Οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων πέρασαν τη νύχτα μέσα στα οδοφράγματα της αστυνομίας και υπό έντονη βροχή στην είσοδο της Άγκυρας. Οι συνάδελφοι που προσπάθησαν να τους πλησιάσουν απωθήθηκαν από την αστυνομία χθες το βράδυ.

Μετά από συναντήσεις και διαπραγματεύσεις νωρίτερα σήμερα, τελικά επιτράπηκε η συνέχιση της μεγάλης πορείας διαμαρτυρίας των προέδρων του δικηγορικού συλλόγου.

Έστειλαν σπίτι τον σύμμαχο του Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Δικηγορικών Συλλόγων (TBB) Μετίν Φεϊζίογλου επισκέφθηκε το οδόφραγμα όπου οι δικηγόροι πέρασαν τη νύχτα. Οι δικηγόροι διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία του Φεϊζίογλου, γυρίζοντας την πλάτη του σε αυτόν και απομακρύνοντας τον ίδιον στην συνέχεια από το σημείο διαμαρτυρίας.

Ο κ. Φεϊζίογλου, το τελευταίο διάστημα δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης εξαιτίας της αλλαγής ρητορικής και πολιτικής γραμμής και ταύτισης με τις θέσεις της συντηρητικής κυβέρνησης της Τουρκίας.

Η ιστορική πορεία διαμαρτυρίας

Η μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας των Τούρκων δικηγόρων ξεκίνησε με την πορεία πολλών νομικών από διάφορες πόλεις της Τουρκίας προς την Άγκυρα. Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρίσκεται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για σημαντικές αλλαγές και τροποποιήσεις που αφορούν το μέλλον του λειτουργήματος του δικηγόρου στην Τουρκία.

Η τουρκική αντιπολίτευση διαμαρτύρεται για τις προθέσεις της κυβέρνησης με το σκεπτικό ότι «επιχειρεί να βάλει χέρι» σε ένα από τα τελευταία, ανεξάρτητα προπύργια της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση