ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ζελένσκι: Έτοιμος για συνάντηση ηγετών ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος

Ο Ζελένσκι επανέλαβε επίσης τη βούληση της χώρας του να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Kathimerini.gr

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για μια συνάντηση ηγετών με στόχο τον τερματισμό του πολέμου, ερωτηθείς για την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Δήλωσε ότι ελπίζει να συνομιλήσει με τον Τραμπ αύριο ή τις προσεχείς ημέρες, με επίκεντρο την παροχή στρατιωτικής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία.

«Από την πλευρά μας, κάνουμε το καλύτερο δυνατό εν μέσω πολέμου, πραγματικά», ανέφερε ο Ζελένσκι

«Θέλουμε να γίνουμε μέλος της Ε.Ε.»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε τη βούληση της χώρας του να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώπιον ερωτήσεων για τις αντιρρήσεις ορισμένων κρατών —με σαφή αναφορά στην Ουγγαρία— που μπλοκάρουν την ευρωπαϊκή πορεία του Κιέβου.

«Από την πλευρά μας, κάνουμε το καλύτερο δυνατό εν μέσω πολέμου, πραγματικά», ανέφερε ο Ζελένσκι, παραδεχόμενος ότι το ζήτημα της ασφάλειας καθιστά δύσκολη την πρόοδο με τους ρυθμούς που θα επιθυμούσε η ουκρανική κυβέρνηση.

Τόνισε ωστόσο χωρίς περιστροφές: «Θέλουμε να προχωρήσουμε, να γίνουμε μέλος της Ε.Ε.»

Σε εκείνο το σημείο φάνηκε να σκέφτεται για λίγο αν θα επεκταθεί περισσότερο, αλλά έκανε παύση, χαρακτηρίζοντας το θέμα «ευαίσθητο» και περιορίστηκε να προσθέσει: «Θα τα καταφέρουμε».

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν επανέλαβε την υποστήριξή της στην ένταξη της Ουκρανίας, λέγοντας ότι «η μεγάλη πλειοψηφία» των κρατών-μελών είναι υπέρ. Παρ’ όλα αυτά, σημείωσε πως «είναι λίγο νωρίς» για να συζητηθούν συγκεκριμένα επόμενα βήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X