ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εξαρθρώθηκε δίκτυο παράνομης απασχόλησης από την Ε.Ε.

Μολδαβοί υπήκοοι εργάζονταν με παραποιημένες ταυτότητες στη Γαλλία

ΚΥΠΕ

Δίκτυο που εμπλέκεται σε κρυφή απασχόληση υπηκόων της Μολδαβίας με ψευδείς ταυτότητες σε εργοτάξια στη Γαλλία, εξάρθρωσαν οι αρχές Γαλλίας, Ρουμανίας και Μολδαβίας σε συνεργασία με την Eurojust.

Συνολικά συνελήφθησαν 38 άτομα, συμπεριλαμβανομένου Ρουμάνου ιδιοκτήτη πολλών γαλλικών κατασκευαστικών εταιρειών. Αυτή η σύλληψη έγινε από τις γαλλικές αρχές με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων (THBΤ), διευκόλυνσης της παράνομης απασχόλησης, παραγωγής παραποιημένων εγγράφων ταυτότητας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στη Γαλλία, η υπόθεση εμπίπτει στην αρμοδιότητα της διαπεριφερειακής ειδικής δικαιοδοσίας (JIRS) από τη Λυών και αφορά την παράνομη απασχόληση 100 έως 150 εργαζομένων στις κατασκευές από τη Μολδαβία μέσω γαλλικών κατασκευαστικών εταιρειών. Στη Ρουμανία, ξεκίνησε έρευνα για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες από τη Διεύθυνση Έρευνας του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Τρομοκρατίας (DIICOT) τον Ιανουάριο του 2020.

Οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας των παράνομων εργαζομένων ξεπερνούσαν κατά πολύ τις νόμιμες 35 ώρες

Τα έγγραφα ταυτότητας των θυμάτων παρακρατήθηκαν και αντικαταστάθηκαν σε κάποιο σημείο με πλαστά έγγραφα της Ρουμανίας. Οι παράνομοι εργαζόμενοι πληρώθηκαν με τον ελάχιστο μισθό της Γαλλίας, αλλά οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας τους ξεπέρασαν κατά πολύ τις νόμιμες 35 ώρες, υποτιμώντας τον θεμιτό ανταγωνισμό στον κατασκευαστικό τομέα.

Η Eurojust διοργάνωσε τρεις συναντήσεις συντονισμού για την προετοιμασία και την υποστήριξη της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, και βοήθησε στην εκτέλεση των ευρωπαϊκών εντολών έρευνας και αιτήσεων αμοιβαίας νομικής συνδρομής σε συντονισμό με τις αρχές της Μολδαβίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν 15 πολυτελή αυτοκίνητα καθώς και 100.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ έχουν παγώσει 11 τραπεζικοί λογαριασμοί. Η Ευρωπόλ υποστήριξε την επιχείρηση παρέχοντας αναλυτική υποστήριξη. Η επιχείρηση διεξήχθη επί τόπου, υπό την καθοδήγηση της Κεντρικής Διεύθυνσης Αστυνομίας των Συνόρων (DCPAF) και της Διεύθυνσης Ζώνης της Αστυνομίας της Δικαιοσύνης (DZPJ) στη Γαλλία.

Στη Ρουμανία, η DIICOT, η εισαγγελική αρχή (PPO) που επισυνάπτεται στο Εφετείο Oradea, η ΔΤΦ που συνδέεται με το Επαρχιακό Δικαστήριο Satu Mare, η Υπηρεσία Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος της Oradea και η Υπηρεσία Εγκλημάτων Ερευνών της Oradea ένωσαν τις προσπάθειες τους σε συνεργασία με τις αρχές της Μολδαβίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση