ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

FT: Ο Κινέζος ΥΠΕΞ που εκδιώχθηκε είχε δεσμό με τηλεπαρουσιάστρια

Ο εκδιωχθείς υπουργός Εξωτερικών, Τσιν Γκανγκ, είχε εξωσυζυγική σχέση με κορυφαία Κινέζα τηλεπαρουσιάστρια

Ο εκδιωχθείς υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Τσιν Γκανγκ, είχε εξωσυζυγική σχέση με κορυφαία Κινέζα τηλεπαρουσιάστρια που απέκτησε παιδί μέσω παρένθετης μητρότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν οι Financial Times επικαλούμενοι πολλές ανώνυμες πηγές.

Οι πληροφορίες αυτές ενισχύουν την ίντριγκα γύρω από την ανεξήγητη εξαφάνιση και απομάκρυνση του 57χρονου διπλωμάτη.

Η 40χρονη Φου Σιαοτιάν, πρώην παρουσιάστρια κεντρικού talk show στον κινεζικό τηλεοπτικό σταθμό Phoenix TV με έδρα το Χονγκ Κονγκ, διατηρούσε σχέση με τον 57χρονο Τσιν, ανέφεραν οι FT, επικαλούμενοι έξι άτομα κοντά στην κα Φου και το διπλωματικό κατεστημένο της Κίνας.

Η κα Φου απέκτησε παιδί πέρυσι με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που αναφέρεται στο ρεπορτάζ των FT, η οποία δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του πατέρα.

Δύο άνθρωποι που γνωρίζουν την κα Φου είπαν στο CNN ότι άκουσαν από κοινούς φίλους ότι είχε παιδί μέσω παρένθετης μητρότητας στις ΗΠΑ, αλλά δεν ήξεραν ποιος ήταν ο πατέρας.

Το ρεπορτάζ των FT είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο σχετικά το μυστήριο γύρω από τον κ. Τσιν, άλλοτε έμπιστο συνεργάτη του Κινέζου ηγέτη Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος αφαιρέθηκε ξαφνικά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών τον Ιούλιο, αφού εξαφανίστηκε από το προσκήνιο επί έναν μήνα.

Το Πεκίνο δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για την αποπομπή του κ. Τσιν και επανειλημμένα παρέκαμψε ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων σχετικά με την τύχη του σε ενημερώσεις ειδήσεων.

Oταν ρωτήθηκε για την τελευταία έκθεση σε μια τακτική ενημέρωση Τύπου την Τετάρτη, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας είπε: «Αυτό δεν είναι διπλωματικό ζήτημα».

Στην Κίνα, δεν είναι ασυνήθιστο για δημόσια πρόσωπα – από αξιωματούχους και επιχειρηματίες μεγιστάνες μέχρι διασημότητες – να εξαφανίζονται για εβδομάδες ή ακόμα και μήνες ενώ βρίσκονται υπό έρευνα πριν εμφανιστεί οποιαδήποτε είδηση που δείχνει τη μοίρα τους.

Την περασμένη εβδομάδα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι Κινέζοι αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι μια εσωτερική έρευνα του Κομμουνιστικού Κόμματος διαπίστωσε ότι ο Τσιν είχε εμπλακεί σε εξωσυζυγική σχέση που οδήγησε στη γέννηση ενός παιδιού στις ΗΠΑ όταν υπηρετούσε ως πρεσβευτής της Κίνας στην Ουάσιγκτον, επικαλούμενες άτομα σε γνώση του ζητήματος.

Σύμφωνα με τη WSJ, Κινέζοι αξιωματούχοι ενημερώθηκαν τον περασμένο μήνα για την έρευνα για τον κ. Τσιν και τους είπαν ότι ο επίσημος λόγος για την απόλυση του Τσιν ήταν «θέματα τρόπου ζωής», ένας όρος που χρησιμοποιείται συνήθως για να αναφερθεί σε προβληματική σεξουαλική συμπεριφορά. Τα ονόματα της γυναίκας και του παιδιού δεν αποκαλύφθηκαν στους αξιωματούχους, ανέφερε το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας.

Πηγή: Financial Times, CNN

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση