ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γαλλικές εκλογές: Διευρύνει το προβάδισμά του ο Μακρόν

Από 55% έως και 56,5% του δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

ΑΜΠΕ

Ο Εμανουέλ Μακρόν παρουσιάζεται να διευρύνει το προβάδισμά του έναντι της Μαρίν Λεπέν, ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Σφυγμομέτρηση της εταιρείας Ipsos δίνει στον Μακρόν ποσοστό 56,5% στον δεύτερο γύρο. Σημειώνεται ωστόσο πως η ίδια εταιρεία του έδινε 53% στις 8 Απριλίου.

Σε δημοσκόπηση της Opinionway από την άλλη πλευρά, ο Μακρόν παρουσιάζεται να κερδίζει με ποσοστό 56%, «ανεβασμένος» κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 54% που συγκέντρωνε μέχρι πρότινος στις μετρήσεις της ίδιας εταιρείας.

Για νικητή των εκλογών, με ποσοστό 55%, «προορίζει» τον Μακρόν και δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop, που πριν από τις 10 Απριλίου του έδινε ποσοστό 52% ενόψει του δεύτερου γύρου.

Σύμφωνα με την Ifop, η αποχή στις 24 Απριλίου αναμένεται να κυμανθεί γύρω από το 26%.

Υπενθυμίζεται πως ο Μακρόν είχε επικρατήσει στις εκλογές του 2017 με ποσοστό 66,1%, όμως πλέον η «μάχη» με τη Μαρίν Λεπέν αναμένεται σκληρότερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Βαθαίνει η πολιτική ρήξη στο Ισραήλ με τους διαδηλωτές να συντρίβουν την αμφιλεγόμενη δικαστική αναθεώρηση του Νετανιάχου ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ