ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η «διακριτική» άφιξη του Μακρόν στη σύνοδο κορυφής, ενώ η Γαλλία «φλέγεται»

Βρίσκεται σε εξέλιξη νέος κύκλος διαδηλώσεων, απεργιών αλλά και επεισοδίων σε όλη τη χώρα

ΑΜΠΕ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έφθασε πολύ διακριτικά σήμερα, τρεις ώρες μετά τους συναδέλφους του, στη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Εισήλθε στην ολομέλεια γύρω στις 14.45 (15.45 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε το Ελιζέ, χωρίς να περάσει από το κόκκινο χαλί μπροστά από το οποίο βρίσκονται οι δημοσιογράφοι στην είσοδο του κτιρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι 26 άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων είχαν αφιχθεί από τις 11.00 το πρωί για γεύμα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, αντιμέτωπος με πολιτική και κοινωνική κρίση στη χώρα του μετά την υιοθέτηση με πολλή δυσκολία της μεταρρύθμισης για το συνταξιοδοτικό σύστημα, είχε «συναντήσεις» σήμερα το πρωί στο Ελιζέ, ανακοίνωσε η προεδρία, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Κι όλα αυτά την ώρα που νέος κύκλος διαδηλώσεων, απεργιών αλλά και επεισοδίων εξελίσσεται σε όλη τη Γαλλία, με αφορμή τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση Μακρόν.

Οι διαδηλωτές, εκφράζοντας την οργή τους για τον Γάλλο πρόεδρο και το σχέδιό του να αυξήσει το όριο ηλικίας σύνταξης, απέκλεισαν την πρόσβαση σε τερματικό σταθμό αεροδρομίου στο Παρίσι, κάθισαν στις γραμμές του τρένου, συγκρούστηκαν με την αστυνομία και πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικό τμήμα.

Οσον αφορά τη Σύνοδο Κορυφής, οι γαλλο-γερμανικές διαφωνίες για τη θέση της πυρηνικής ενέργειας στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η απαγόρευση των θερμικών κινητήρων το 2035 θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση