ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:27
 

Η ΕΕ καλεί Κίνα και Χονγκ Κονγκ «ευρύ και περιεκτικό διάλογο»

ίναι κρίσιμης σημασίας να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση, να αποφευχθεί η βία και να ληφθούν έκτακτα μέτρια για ανάσχεση της κατάστασης

Newsroom Κ, Αθήνα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τα μέρη να ξεκινήσουν έναν «ευρύ και περιεκτικό διάλογο» για την «ανάσχεση της κατάστασης» στο Χονγκ Κονγκ, με δήλωση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Είναι κρίσιμης σημασίας να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση, να αποφευχθεί η βία και να ληφθούν έκτακτα μέτρια για ανάσχεση της κατάστασης», αναφέρει η Μογκερίνι σε ανακοίνωση που εξέδωσε εξ ονόματος των 28 χωρών μελών της ΕΕ.

«Είναι σημαντικό να υπάρξει δέσμευση σε μια διαδικασία για έναν ευρύ και περιεκτικό διάλογο, στον οποίο θα συμμετέχουν όλα τα μέρη» προσθέτει η Ύπατη Εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας πως οι βασικές ελευθερίες και ο «αυξημένος βαθμός αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ» είναι εγγεγραμμένοι στη νομοθεσία και στις διεθνείς συμφωνίες και «πρέπει η τήρησή τους να συνεχιστεί».

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας πραγματοποίησαν και σήμερα πορεία στο Χονγκ Κονγκ, στη διάρκεια ενός κρίσιμου Σαββατοκύριακου για τη λαϊκή απήχηση του κινήματός τους, και ενώ αυξάνονται οι φόβοι για τις προθέσεις του Πεκίνου. Έπειτα από δέκα εβδομάδες διαδηλώσεων που οδήγησαν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο σε κρίση, η ηπειρωτική Κίνα υιοθετεί έναν όλο και πιο σκληρό τόνο.

Στη δήλωσή της η Φεντερίκα Μογκερίνι σημειώνει πως «εδώ και δύο μήνες, ένας μεγάλος αριθμός πολιτών ασκούν το θεμελιώδες δικαίωμα της συνάθροισης».«Ωστόσο, πρόσφατα σημειώθηκε ένας αυξανόμενος αριθμός απαράδεκτων βίαιων περιστατικών, που εγκυμονούν κινδύνους περαιτέρω βίας και αστάθειας», σημειώνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X