ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Επίτροπος Κυριακίδoυ συναντά τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Βελγίου

Στο επίκεντρο η στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια

ΚΥΠΕ

Συνάντηση θα έχει την Τετάρτη η Επίτροπος αρμόδια για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Υγείας του Βελγίου, Frank Vandenbroucke με επίκεντρο τη στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια και στην ανάπτυξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στο Βέλγιο, καθώς και στην εξέλιξη των προτάσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη σε ένα κέντρο εμβολιασμού στο Molenbeek, στις Βρυξέλλες, και ένα πρόγραμμα εμβολιασμού για ευάλωτες ομάδες, επίσης στις Βρυξέλλες.

Πριν από τη συνάντηση και την επίσκεψη στο κέντρο εμβολιασμού, η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, δήλωσε σχετικά ότι «το Βέλγιο υπήρξε σημαντικός εταίρος για τη στρατηγική εμβολιασμού της ΕΕ και για την παραγωγή εμβολίων».

Όπως τόνισε, «από το Βέλγιο οι πρώτες δόσεις εστάλησαν στην ΕΕ τον Δεκέμβριο και με την υποστήριξη της βελγικής βιομηχανικής παραγωγικής ικανότητας μπορέσαμε να παρέχουμε αρκετά εμβόλια για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ».

«Χαίρομαι που βλέπω ότι το Βέλγιο είχε μια πολύ επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού, με ένα εντυπωσιακό ποσοστό άνω του 80% του πληθυσμού να έχει ήδη λάβει μια δόση», επισημαίνει η Επίτροπος.

«Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις και ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμη», προειδοποιεί.

«Όλα τα κράτη μέλη πρέπει επίσης να επικεντρωθούν στον εμβολιασμό δυσπρόσιτων πληθυσμών και να σπάσουν τη γυάλινη οροφή της απροθυμίας εμβολιασμού», αναφέρει.

«Ανυπομονώ να συζητήσω πώς η ΕΕ μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιτυχημένης εθνικής βελγικής εκστρατείας εμβολιασμού», καταλήγει στο μήνυμά της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Το reality check του Μπάιντεν

Το reality check του Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος παραδέχτηκε και δημοσίως πως η Ρωσία πιθανόν να επιτεθεί της Ουκρανίας με μια δήλωση-πρόβλεψη
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ