ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Ικανοποιήστε τις απαιτήσεις μας, αλλιώς ο ρωσικός στρατός θα λύσει το ζήτημα»

Ο Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι τροφοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία για να αποδυναμώσει τη Ρωσία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε την Τρίτη ότι η Ουκρανία πρέπει να ικανοποιήσει την απαίτηση της Μόσχας για «αποστρατιωτικοποίηση» καθώς και την άρση της στρατιωτικής απειλής προς τη Ρωσία, διαφορετικά «ο ρωσικός στρατός θα λύσει το ζήτημα».

Ο Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι τροφοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία για να αποδυναμώσει τη Ρωσία και δήλωσε ότι εξαρτάται από το Κίεβο και την Ουάσιγκτον πόσο θα διαρκέσει η σύγκρουση, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου του 2022 όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

«Όσον αφορά τη διάρκεια της σύγκρουσης, το μπαλάκι είναι στην πλευρά του Κιέβου και της Ουάσιγκτον που βρίσκεται πίσω του», δήλωσε ο Λαβρόφ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Ο κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει παραμένει υψηλός

Ο Λαβρόφ προειδοποίησε επίσης ότι η στήριξη της Δύσης στην Ουκρανία θα μπορούσε να οξύνει την αντιπαράθεση.

«Δεν αποτελεί μυστικό για κανέναν ότι ο στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ είναι να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης», υποστήριξε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Σε μία πρώτη αντίδραση, ο Ουκρανός σύμβουλος του πρωθυπουργού Μιχαήλο Ποντόλιακ έγραψε στο Twitter ότι «η Ρωσία πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα».

«Ούτε η πλήρης κινητοποίηση, ούτε η πανικόβλητη αναζήτηση πυρομαχικών, ούτε τα μυστικά συμβόλαια με το Ιράν, ούτε οι απειλές του Λαβρόφ θα βοηθήσουν», πρόσθεσε επισημαίνοντας πως «η Ουκρανία θα αποστρατιωτικοποιήσει τη Ρωσική Ομοσπονδία μέχρι τέλους και θα εκδιώξει τους εισβολείς από όλα τα κατεχόμενα εδάφη».

Πηγή: Reuters, ABC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση