ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΗΠΑ: Δύο στους τρεις Αμερικανούς φοβούνται μια νέα «6η Ιανουαρίου»

Υπάρχει ευρεία ανησυχία ότι οι ΗΠΑ μπορεί να ζήσουν μια επανάληψη των ταραχών που ακολούθησαν την εκλογική ήττα του Τραμπ το 2020

ΑΜΠΕ

Δύο στους τρεις Αμερικανούς φοβούνται πως μπορεί να ξεσπάσει πολιτική βία μετά τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η σφυγμομέτρηση, που έγινε σε δείγμα 3.934 ενηλίκων Αμερικανών, έδειξε ότι υπάρχει ευρεία ανησυχία πως οι ΗΠΑ μπορεί να ζήσουν μια επανάληψη των ταραχών που ακολούθησαν την εκλογική ήττα του Τραμπ το 2020, όταν ο ψευδής ισχυρισμός του απερχόμενου προέδρου περί νοθείας οδήγησε χιλιάδες υποστηρικτές του να εισβάλουν στο Καπιτώλιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζει ήδη το έδαφος για να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των εκλογών στην περίπτωση που ηττηθεί ξανά από τον Τζο Μπάιντεν.

Περίπου το 68% των ερωτηθέντων –το 83% των Δημοκρατικών και το 65% των Ρεπουμπλικανών– δήλωσε ότι ανησυχεί πως εξτρεμιστές θα στραφούν στη βία αν δεν είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σε πρόσφατες συνεντεύξεις του, ο Τραμπ έχει αρνηθεί να δεσμευτεί ότι θα αποδεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 και 14 Μαΐου, έδειξε ότι οι Ρεπουμπλικανοί έχουν λιγότερη εμπιστοσύνη στη διαφάνεια των αμερικανικών εκλογών σε σχέση με τους Δημοκρατικούς. Πιο συγκεκριμένα, μόνον το 47% των Ρεπουμπλικανών εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα των προεδρικών του Νοεμβρίου θα είναι ακριβή και νόμιμα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις τάξεις των Δημοκρατικών ήταν 87%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση