ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ιράκ: Άλλοι τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε μάχες με Κούρδους

Οι τουρκικές δυνάμεις επί του ιρακινού εδάφους αντιμετωπίζουν σθεναρή κουρδική αντίσταση

Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από ανταλλαγή πυρών με ενόπλους στο βόρειο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας την Κυριακή το βράδυ.

Είχαν προηγηθεί περισσότερες μάχες με τους Κούρδους μαχητές του ΡΚΚ μέσα στην εβδομάδα, με σειρά θυμάτων που παραδέχθηκε η Άγκυρα.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, το νέο περιστατικό έγινε σε μία περιοχή στην οποία, η Τουρκία διεξήγαγε πολεμική επιχείρηση στα τουρκο-ιρακινά σύνορα.

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Ιράκ ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν, τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις εντός του ιρακινού εδάφους εφόσον οι μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (που η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκράτες) παραμένουν εκεί.

Η επίσκεψη του κ. Φιντάν στη Βαγδάτη ήρθε λιγότερο από δύο μήνες αφότου το Ιράκ εξέφρασε την ανησυχία του για τις τουρκικές επιχειρήσεις στην αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία έχει «επεκτατικούς» στόχους πίσω από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις της στο ιρακινό έδαφος.

Η καταγγελία του Ιράκ στο Συμβούλιο Ασφαλείας ήρθε ως απάντηση στον τουρκικό βομβαρδισμό τον Ιούλιο που σκότωσε εννέα Ιρακινούς πολίτες στην επαρχία Ντουχόκ, προκαλώντας εθνική οργή στη χώρα.

Λίγο μετά την επίθεση, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράκ απαίτησε την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το ιρακινό έδαφος καθώς η χώρα ξέσπασε σε μανία μετά την εμφάνιση λεπτομερειών για την τραγωδία.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ιρακινού υπουργείου Άμυνας τον Ιούλιο, ο τουρκικός στρατός έχει εισέλθει σε βάθος 105 χιλιομέτρων στο έδαφος του Ιράκ και έχει πάνω από 4.000 στρατιώτες εντός της χώρας.

Πηγή: Reuters, Rudaw

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση