ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατάρ: Η εκεχειρία στη Γάζα θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί της Παρασκευής

Η εκεχειρία αναμένεται να περιλαμβάνει συνολική κατάπαυση του πυρός, τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια Γάζα

Kathimerini.gr

Στις 7 το πρωί της Παρασκευής ξεκινά η εκεχειρία στη Γάζα, όπως έκανε γνωστό το Κατάρ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ σημείωσε ότι η πρώτη απελευθέρωση των 13 Ισραηλινών ομήρων θα γίνει στις 4 μ.μ. Παρασκευής.

Η απελευθέρωση των Παλαιστινίων από τις φυλακές του Ισραήλ αναμένεται αμέσως μετά την απελευθέρωση των ομήρων από τη Γάζα. Ο Ματζέντ αλ-Ανσαρί είπε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει το ακριβές σχέδιο για λόγους ασφαλείας, ενώ σημείωσε πως η εκεχειρία αναμένεται να περιλαμβάνει συνολική κατάπαυση του πυρός, τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια Γάζα.

Λίγη ώρα αργότερα, το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι έλαβε έναν αρχικό κατάλογο ομήρων που πρόκειται να απελευθερωθούν από τη Γάζα. «Οι αρμόδιες αρχές ελέγχουν τις λεπτομέρειες της λίστας και βρίσκονται επί του παρόντος σε επαφή με όλες τις οικογένειες».

Ο εκπρόσωπος του Κατάρ τόνισε ότι η Γάζα είναι μια εμπόλεμη ζώνη και η καθυστέρηση στην εφαρμογή της συμφωνίας αφορούσε στην προσπάθεια να διασφαλιστεί η ασφάλεια παντού. Πρόσθεσε ότι οι λίστες και οι χρόνοι έχουν συμφωνηθεί μόνο για την πρώτη ημέρα και ότι οι επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν καθώς προχωρούν, συμπληρώνοντας ότι είναι σημαντικό οι γραμμές επικοινωνίας να παραμείνουν ανοιχτές.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι εκεχειρία αφορά «σε παύση όλων των εχθροπραξιών και θα μπορούσε να σπάσει με οποιαδήποτε επανάληψη των εχθροπραξιών, όπως ορίζεται».

Παρατήρησε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις κι ότι αναμένουν πως τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέλθουν στον παλαιστινιακό θύλακα μετά την έναρξη της συμφωνηθείσας παύσης πυρός. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Δεύτερες σκέψεις της Αγκυρας για το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών. Η ψαλίδα ανάμεσα στις αεροπορικές δυνάμεις Ελλάδας ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ