ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κάτοικοι της Ράφα αναφέρουν σφοδρές μάχες στη νοτιότερη πόλη της Γάζας

Τανκς προωθούνται στο δυτικό και βόρειο τμήμα της πόλης, ενώ έχουν ήδη καταλάβει το ανατολικό, το νότιο και το κεντρικό τμήμα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κάτοικοι της Ράφα, της νοτιότερης πόλης της Γάζας, είπαν στο Reuters ότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να ολοκληρώσει την κατάληψη της πόλης με εντατικές ανταλλαγές πυρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τανκς προωθούνται στο δυτικό και βόρειο τμήμα της πόλης, έχοντας ήδη καταλάβει το ανατολικό, το νότιο και το κεντρικό τμήμα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις φέρονται να έχουν ανοίξει πυρ προς την πόλη με αεροπλάνα, άρματα μάχης και πλοία στα ανοικτά της ακτής.

Κάποιοι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι ο ρυθμός της ισραηλινής επιδρομής επιταχύνθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες, με ασταμάτητους ήχους εκρήξεων και πυροβολισμών.

«Ολόκληρη η πόλη της Ράφα είναι περιοχή ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων», ανέφερε ο Αχμέντ Αλ Σοφί, δήμαρχος της Ράφα, σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από τα Μέσα της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε για πρώτη φορά να επιχειρεί στην πόλη στα μέσα Μαΐου έπειτα από μήνες κωλυσιεργίας εν μέσω ισχυρών διεθνών πιέσεων κατά της κίνησης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση