ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κέιτ Μίντλετον: Η διάγνωση με καρκίνο και το «γκρίζο τοπίο» για τη μοναρχία

Η χθεσινή ανακοίνωση της Πριγκίπισσας της Ουαλίας αποτέλεσε μια επίπονη υπενθύμιση του πόσο μεγάλη ανάγκη την έχει ο βασιλικός κόσμος

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Η χθεσινή βιντεοσκοπημένη ανακοίνωση της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον ότι πάσχει από καρκίνο, ήταν μια πρωτοφανής εξέλιξη αλλά και μια επίπονη υπενθύμιση του πόσο μεγάλη ανάγκη την έχει η μοναρχία, αναφέρει σε ανάλυσή του το BBC.

Η πριγκίπισσα Κέιτ ήταν μια αχτίδα λάμψης μέσα σε έναν βασιλικό κόσμο που συνεχώς… γκριζάρει. Καθισμένη στο παγκάκι ενός πάρκου, φορώντας πουλόβερ και τζιν, έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα για την κατάσταση της υγείας της, με το οποίο θα ταυτιστούν πολλές οικογένειες που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με παρόμοιες καταστάσεις.

 

Η Κέιτ έχει λείψει στη βασιλική σκηνή, όλοι θέλουν να επιστρέψει, αναφέρει το BBC.

Το παλάτι ελπίζει μάλιστα ότι αυτή η νέα πιο εξωστρεφής στάση της Κέιτ σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας της θα βάλει τέλος στις εικασίες για εκείνη.

Οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το πού βρισκόταν η πριγκίπισσα της Ουαλίας ευδοκιμούσαν λόγω του κενού πληροφόρησης που υπήρχε, όμως πλέον η εικόνα είναι πιο ξεκάθαρη αναφορικά με το τι της συνέβη μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τον Ιανουάριο.

Η ταχύτητα με την οποία εξαπλώθηκαν οι φήμες αποτέλεσε μια τραυματική στιγμή για την Κάθριν και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και πλέον η αποκάλυψη της διάγνωσής της με καρκίνο ξαναγράφει τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Οι χημειοθεραπείες ξεκίνησαν στα τέλη Φεβρουαρίου – και πλέον γνωρίζουμε ότι η διάγνωσή της ήταν και ο λόγος που ο Ουίλιαμ απουσίαζε από το μνημόσυνο του παππού του.

Οι φρενήρεις εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την επεξεργασμένη φωτογραφία για την Ημέρα της Μητέρας και το βίντεο του ζευγαριού που πηγαίνει για ψώνια – με κάποιους να κάνουν μάλιστα λόγο για σωσία – ξέσπασαν αφού η Κάθριν ξεκίνησε τη χημειοθεραπεία.

Το παλάτι ζητεί σεβασμό στην ιδιωτικότητα και επιθυμεί να αποστασιοποιηθεί από τη «θύελλα» που επικράτησε τον τελευταίο καιρό στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με το BBC, φαντάζει πλέον σαν να έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που γινόταν λόγος για την ανάγκη μιας περιορισμένης μοναρχίας.

Με τον βασιλιά Κάρολο να λαμβάνει επίσης θεραπεία για τον καρκίνο, οι ανώτερες τάξεις των βασιλικών αξιωματούχων μοιάζουν αποδυναμωμένες.

Η επόμενη εμφάνιση της Κάθριν και του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τη βασιλική οικογένεια αναμένεται την Κυριακή του Πάσχα στη Βρετανία, ενώ η πριγκίπισσα δεν αναμένεται να επιστρέψει νωρίτερα στα καθήκοντά της. Όπως αναφέρει το BBC, το χθεσινό βίντεο ήταν μια υπενθύμιση του λόγου που όλοι θέλουν η Κάθριν να αναρρώσει πλήρως και να επιστρέψει. Υπάρχει μια αφοπλιστική αμεσότητα σε όσα ειπώθηκαν από εκείνο το παγκάκι μπροστά από ανοιξιάτικα λουλούδια. Θα έλεγε κανείς ότι ήταν το ακριβώς αντίθετο του «επεξεργασμένου», σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Η Κέιτ γνωστοποίησε μεν μια αποθαρρυντική είδηση, αλλά στο μήνυμά της υπήρχε και μια θετική προσδοκία ανάρρωσης και βελτίωσης.

Θα μπορούσε οποιοσδήποτε να είναι στη θέση της και, όπως είπε η ίδια στο μήνυμά της, οι σκέψεις της είναι με τις οικογένειες που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με τον καρκίνο.

Αυτές οι οικογένειες θα ξέρουν ότι όταν μαθαίνεις πως ένας αγαπημένος σου άνθρωπος έχει καρκίνο, αυτό σε κάνει να σταματάς και να αναθεωρείς τις προτεραιότητές σου.

«Για όλους όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτή την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, σας παρακαλώ μην χάνετε την πίστη ή την ελπίδα σας», είπε η Κάθριν. «Δεν είστε μόνοι».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση