ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κίνα: «Τα 1,4 δισ. πολιτών δεν επαρκούν να γεμίσουν τα άδεια σπίτια»

Σε σπάνια δημόσια κριτική στην αγορά ακινήτων της χώρας που έχει πληγεί από την κρίση προέβη Κινέζος πρώην αξιωματούχος της στατιστικής αρχής της χώρας

ΠΗΓΗ: Reuters

Ακόμη και ο πληθυσμός της Κίνας των 1,4 δισεκατομμυρίων δεν θα ήταν αρκετός για να γεμίσει όλα τα άδεια διαμερίσματα σε όλη τη χώρα, δήλωσε πρώην αξιωματούχος, σε μια σπάνια δημόσια κριτική στην αγορά ακινήτων της χώρας που έχει πληγεί από την κρίση.

Ο τομέας ακινήτων της Κίνας, που κάποτε ήταν ο πυλώνας της οικονομίας, έχει υποχωρήσει από το 2021, όταν ο γίγαντας της αγορας China Evergrande Group αθέτησε τις υποχρεώσεις του έπειτα από περιορισμό νέου δανεισμού.

«Πόσα άδεια σπίτια υπάρχουν τώρα; Κάθε ειδικός δίνει έναν πολύ διαφορετικό αριθμό, με τους πιο ακραίους να πιστεύουν ότι ο σημερινός αριθμός των κενών κατοικιών είναι αρκετός για 3 δισ. ανθρώπους», δήλωσε ο Χε Κενγκ, πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της κινεζικής στατιστικής αρχής.

«Αυτή η εκτίμηση μπορεί να είναι λίγο μεγάλη, αλλά 1,4 δισ. άνθρωποι πιθανότατα δεν μπορούν να γεμίσουν τα κενά ακίνητα», είπε σε φόρουμ στην πόλη Ντονγκουάν της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης China News Service.

Η αρνητική του άποψη για τον οικονομικά σημαντικό τομέα σε ένα δημόσιο φόρουμ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το επίσημο αφήγημα ότι η κινεζική οικονομία είναι «ανθεκτική».

«Οι διάφορες εκτιμήσεις που προβλέπουν την κατάρρευση της οικονομίας της Κίνας συνεχίζουν να εμφανίζονται στην επιφάνεια κάθε τόσο, αλλά αυτό που έχει καταρρεύσει είναι μια τέτοια ρητορική, όχι η οικονομία της Κίνας», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κίνα  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση