ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κομισιόν: Προς «μπλόκο» εξαγωγών εμβολίων

Η επικεφαλής της Κομισιόν δήλωσε ότι ζητεί διαφάνεια από την AstraZeneca καθώς και αξιόπιστο σχεδιασμό

Kathimerini.gr

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι ζητεί διαφάνεια από την εταιρεία AstraZeneca καθώς και αξιόπιστο σχεδιασμό σε ό,τι αφορά την προμήθεια των εμβολίων κατά της COVID-19.

Η πρόεδρος της Κομισιόν τονίζει ότι η Ε.Ε. έχει κάνει σωστή επιλογή στις φαρμακευτικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται για τη διάθεση των εμβολίων.

Σημειώνει ωστόσο ότι η AstraZeneca δεν έχει δόσει εύλογες εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις, ενώ τονίζει ότι είναι σημαντικό να δημοσιευθεί το συμβόλαιο της AstraZeneca καθώς και ότι επιθυμεί αυτό να γίνει σήμερα.

Σύμφωνα με την ίδια, το συμβόλαιο με την εταιρεία είναι «πολύ ξεκάθαρο».

Σημειώνεται ότι η Ε.Ε. κινείται προς άμεση υιοθέτηση, ενδεχομένως ακόμα και σήμερα, του μηχανισμού διαφάνειας για τον έλεγχο των εξαγωγών εμβολίων κατά της COVID-19, καθώς παρατείνεται το αδιέξοδο με τις δόσεις που αναμένει από την AstraZeneca.

Εν τω μεταξύ, νέες ρωγμές στην κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική, αλλά και βαρύ πλήγμα στην εταιρεία, προκάλεσε η χθεσινή απόφαση της γερμανικής επιτροπής εμβολιασμών –παραμονές της σημερινής γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων– να συστήσει το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο για τις ηλικίες 18-64 ετών.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Ένας περίπλοκος συνδυασμός εξωτερικών πιέσεων και αυξημένης πληροφόρησης απομακρύνει τους νέους ανθρώπους από την κατανάλωση ...
ΠΗΓΗ: ΒΒC
 |  ΚΟΣΜΟΣ