ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κόσοβο: Ένοπλοι έχουν περικυκλωθεί από την αστυνομία σε μοναστήρι, λέει ο Κούρτι

«Υπάρχουν τουλάχιστον 30 επαγγελματίες ένοπλοι στρατιώτες ή αστυνομικοί που αυτή τη στιγμή είναι περικυκλωμένοι», είπε ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός

Περίπου 30 ένοπλοι άνδρες έχουν κρυφτεί σε ένα μοναστήρι και είναι περικυκλωμένοι από την Αστυνομία στο βόρειο Κόσοβο, σε μια περιοχή όπου νωρίς σήμερα το πρωί σκοτώθηκε ένας αστυνομικός, όπως ανακοίνωσε ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Αλμπίν Κούρτι.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 30 επαγγελματίες ένοπλοι στρατιώτες ή αστυνομικοί που αυτή τη στιγμή είναι περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις μας και τους καλώ να παραδοθούν», είπε ο Κούρτι μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Πρίστινα. Εδειξε επίσης φωτογραφίες ενόπλων στην αυλή ενός μοναστηριού.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα ξημερώματα της Κυριακής περίπολος της συνοριακής αστυνομίας του Κοσόβου παρατήρησε ότι δύο φορτηγά, τα οποία δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας, είχαν τοποθετηθεί κάθετα σε δρόμο που οδηγεί προς το χωριό Μπάινσκο. Ζήτησε ενισχύσεις και, όταν έφτασαν αλλά τρία περιπολικά, δέχτηκαν επίθεση με πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες από την κατεύθυνση του χωριού. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων λίγο αργότερα κατέληξε, αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν.

Πηγή: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση