ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λευκός Οίκος: Δεν είναι εξωγήινα τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα

Ο Τζον Κίρμπι σημείωσε πως οι ΗΠΑ είναι σε θέση να γνωρίζουν οτι η Κίνα διαθέτει ένα πρόγραμμα με αερόστατα για συλλογή πληροφοριών

Kathimerini.gr

Σε ενημέρωση αναφορικά με τα ιπτάμενα αντικείμενα τα οποία έχουν καταρριφθεί τις τελευταίες μέρες προχώρησε ο Λευκός Οίκος, με την εκπρόσωπό του να ξεκαθαρίζει αρχικά πως τα ιπτάμενα αντικείμενα τα οποία καταρρίφθηκαν «δεν έχουν εξωγήινη προέλευση».

Με χαμόγελο στο πρόσωπο η Καρίν Ζαν-Πιέρ ανέφερε πως λατρεύει την ταινία «E.T. ο εξωγήινος», αλλά διαβεβαιώνει όλους τους Αμερικάνους πολίτες ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ζωής προερχόμενης από άλλους πλανήτες.

Η κατάρριψή τους με μαχητικά αεροσκάφη ήταν «ο ασφαλέστερος και αποτελεσματικότερος τρόπος»

Από την πλευρά του ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, σημείωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι η Κίνα διαθέτει ένα πρόγραμμα με αερόστατα για συλλογή πληροφοριών που σχετίζεται με τον κινεζικό στρατό.

Μάλιστα, σημείωσε πως το εν λόγω πρόγραμμα που εντοπίστηκε από την κυβέρνηση Μπάιντεν διέφευγε της προσοχής της κυβέρνησης Τραμπ.

Στη συνέχεια ο Κίρμπι υποστήριξε πως επειδή οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν με βεβαιότητα να ταυτοποιήσουν τα χαρακτηριστικά των αντικειμένων, ενήργησαν με τεράστια προσοχή έτσι ώστε να προστατεύσουν τα συμφέροντα της χώρας και την εναέρια ασφάλεια.

Ενώ συγκεκριμένα για το περιστατικό του Σαββάτου, ο Κίρμπι ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ενήργησαν σε συνεννόηση με την κυβέρνηση του Καναδά, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι υπήρξε προσωπική επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο Τριντό.

Ο Κίρμπι είπε επίσης ότι η στενότερη παρακολούθηση του εναέριου χώρου των ΗΠΑ ενδεχομένως να εξηγεί εν μέρει την αύξηση του αριθμού των αντικειμένων που εντοπίστηκαν. Τα αντικείμενα αυτά δεν θεωρήθηκε ότι συνιστούσαν κίνδυνο για τους ανθρώπους στο έδαφος αλλά καταρρίφθηκαν για προληπτικούς λόγους. Δεν υπήρχε επίσης καμία ένδειξη ότι διέθεταν ικανότητα ελιγμών ή πρόωσης.

Τα αντικείμενα αυτά έπρεπε να καταρριφθούν επειδή δεν μπορούσε να αποκλειστεί ότι συνέλεγαν πληροφορίες και μπορεί να είχαν πετάξει πάνω από «ευαίσθητες» τοποθεσίες. Η κατάρριψή τους με μαχητικά αεροσκάφη ήταν «ο ασφαλέστερος και αποτελεσματικότερος τρόπος», πρόσθεσε.

Την Κυριακή, ένα αμερικανικό μαχητικό κατέρριψε ένα οκταγωνικό αντικείμενο πάνω από τη Λίμνη Χιούρον, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Πιθανότατα τώρα βρίσκεται «σε μεγάλο βάθος», είπε ο Κίρμπι.

Ο Κίρμπι ρωτήθηκε κατ’ επανάληψη και διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν στείλει κανένα μπαλόνι στον εναέριο χώρο της Κίνα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC και Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση