ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λιγότερο φονικός ο κορωνοϊός σήμερα

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, Αμερικανοί επιστήμονες εκτιμούν πως ο νέος κορωνοϊός εισβάλλει στον οργανισμό από τη μύτη.

Newsroom Κ, Αθήνα

O νέος κορωνοϊός φαίνεται ότι αποδυναμώνεται και γίνεται λιγότερο θανατηφόρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα του δρος Αλμπέρτο Ζαγκρίλο, επικεφαλής του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε, στο Μιλάνο. «Τα δείγματα που συλλέξαμε το τελευταίο δεκαήμερο έδειξαν ότι το ιικό φορτίο είναι υποπολλαπλάσιο αυτού που συγκεντρώναμε πριν από έναν ή δύο μήνες», εξηγεί, τοποθέτηση με την οποία συμφωνεί και ο δρ Ματέο Μπασέτι, επικεφαλής του τμήματος λοιμωδών νόσων του νοσοκομείου Σαν Μαρτίνο της Γένοβας, τονίζοντας ότι σήμερα η COVID-19 διαφέρει από εκείνη του πρόσφατου παρελθόντος.

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, Αμερικανοί επιστήμονες εκτιμούν πως ο νέος κορωνοϊός εισβάλλει στον οργανισμό από τη μύτη. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Β. Καρολίνας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση Cell, διερεύνησαν την ευκολία με την οποία ο ιός μολύνει διαφορετικά είδη κυττάρων της αναπνευστικής οδού.

Αυτά που μολύνονται πιο εύκολα βρίσκονται στη ρινική κοιλότητα, ενώ τα κύτταρα που μολύνονται δυσκολότερα βρίσκονται βαθιά στους πνεύμονες.

Ειδική έγκριση έλαβε στη Ρωσία το αντιγριπικό σκεύασμα Avifavir ως θεραπεία της COVID-19. Οι πρώτες κλινικές μελέτες έδειξαν ότι μπορεί να μειώσει τον χρόνο νοσηλείας. Εν τω μεταξύ, στη Βρετανία πρόκειται να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές πέντε νέων σκευασμάτων, μεταξύ των οποίων το αντιπηκτικό ηπαρίνη, Bemcentinib, που χορηγείται για αιματολογικές διαταραχές.

Τέλος, μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Respiratory Physiology & Neurobiology επισημαίνει ότι πληθυσμοί που κατοικούν σε περιοχές ύψους μεγαλύτερου των 3.000 μ. (Βολιβία, Ισημερινός, Θιβέτ) έχουν σημαντικά λιγότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 συγκριτικά με όσους ζουν σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Εκτιμάται πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι πληθυσμοί είναι καλύτερα προσαρμοσμένοι στην υποξία, ενώ και το ορεινό περιβάλλον (ξηρή ατμόσφαιρα, υψηλά επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας, χαμηλότερη βαρομετρική πίεση) περιορίζει την ικανότητα του ιού να παραμένει στον αέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Δυναμικό ξεκίνημα Μπάιντεν

Δυναμικό ξεκίνημα Μπάιντεν

Με σειρά προεδρικών διαταγμάτων ξηλώνει την κληρονομιά Τραμπ. Η πρώτη δέσμη θα υπογραφεί αμέσως μετά την αυριανή ορκωμοσία. ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΚΟΣΜΟΣ