ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μ. Βέμπερ: Να χορηγηθεί το συντομότερο το πιστοποιητικό εμβολιασμού

O επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τάσσεται υπέρ της επίσπευσης της χορήγησής του.

Kathimerini.gr

Μετά τις συζητήσεις στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έκδοση ενός ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τάσσεται υπέρ της επίσπευσης της χορήγησής του.

«Το πιστοποιητικό αυτό μπορεί να διευκολύνει ειδικά τους διασυνοριακά μετακινούμενους εργαζόμενους, όσους κάνουν επαγγελματικά ταξίδια ή όσους ταξιδεύουν για διακοπές. Πρέπει να διευκρινίσουμε αμέσως τις λεπτομέρειες για την έκδοσή του. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να χορηγηθεί το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε σε συνέντευξη του η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Rheinische Post».

Παράλληλα, ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός τάχθηκε κατά των μονομερών εθνικών δράσεων εντός της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοιού. «Οι μονομερείς εθνικές δράσεις δυσκολεύουν την καθημερινή ζωή πολλών ανθρώπων και ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να το αποτρέψει αυτό», δήλωσε ο Βέμπερ, ο οποίος χαρακτήρισε τις συζητήσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έκδοσή του «σημαντικό μήνυμα».

Η εκπρόσωπος των Πρασίνων (Die Gruenen) για ευρωπαϊκά θέματα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag), Φραντσίσκα Μπράντνερ, δήλωσε επίσης στην «Rheinische Post», ότι θεωρεί «αναγκαία την ομοιόμορφη εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμών σε όλη την Ε.Ε.. Χρειαζόμαστε επίσης μια κοινή βάση δεδομένων, συμφωνημένους κανόνες για την αναγνώριση των διαγνωστικών τεστ και -στην περίπτωση των ταξιδιών- για την καραντίνα. Είναι σημαντικό να υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση και όχι ένα ευρωπαϊκό μωσαϊκό», τόνισε.

«Ο σχεδιασμός του πιστοποιητικού εμβολιασμού πρέπει να συζητηθεί προσεκτικά και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εάν τα εμβολιασμένα άτομα εξακολουθούν να είναι μεταδοτικά. Υπάρχει επίσης το ζήτημα πόσο γρήγορα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει την έκδοση ενός ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού», πρόσθεσε η Πράσινη πολιτικός.

Με πληροφορίες από Rheinische Post, ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X