ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μακριά από την αυτοδυναμία μένει η παράταξη του Μακρόν

Τουλάχιστον 41 έδρες από τον στόχο του φαίνεται να απέχει ο Γάλλος πρόεδρος

ΑΜΠΕ

Δεν φαίνεται να επιτυγχάνει τον στόχο των 289 εδρών που θα του εξασφάλιζαν την αυτοδυναμία στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν με το κλείσιμο των καλπών το βράδυ της Κυριακής δείχνουν ότι η παράταξή του θα είναι μεν πρώτη αλλά χωρίς απόλυτη πλειοψηφία μετά και τον β’ γύρο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας, η παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν Μαζί (Ensemble) εκτιμάται ότι θα εκλέξει από 224 έδρες.

Οι Nupes, η Αριστερή Συμμαχία υπό τον Ζαν Λυκ Μελανσόν, εκτιμάται ότι εκλέξει 149 έδρες, ενώ το κόμμα Εθνική Συσπείρωση της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν αναμένεται να σημειώσει ιστορικό αριθμό εδρών, που θα ανέλθουν γύρω στις 89, την ώρα που το κεντροδεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικανών θα εκλέξει 78 βουλευτές.

Για καταστροφικό αποτέλεσμα για τον προσφάτως επανεκλεγέντα πρόεδρο Μακρόν κάνει λόγο η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας, ωστόσο υπάρχει η εκτίμηση ότι η εκλογή 78 βουλευτών, όπως φαίνεται, από την γκολική παράταξη ενδεχομένως επιτρέψει τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας των φιλελεύθερων δυνάμεων, με την Αριστερή Συμμαχία να μένει στην αντιπολίτευση και να μα ην επιτυγχάνει το όνειρό της να δει τον κ. Μελανσόν πρωθυπουργό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, France 24

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση