ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέι: Πιθανότερη η παραμονή στην ΕΕ από ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Η Μέι προειδοποίησε τους βουλευτές, ότι αν καταψηφίσουν την πρόταση της, τότε η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα βρισκόταν σε κίνδυνο.

Newsroom Κ, Αθήνα

Σε ομιλία της στην Βουλή τη Δευτέρα, η Τέρεζα Μέι δήλωσε ότι αν η πρόταση της δεν περάσει από την Βουλή αύριο Τρίτη οι μόνες δύο επιλογές είναι η ένα «σκληρό» Brexit ή η ακύρωση του εντελώς, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η Μέι προειδοποίησε τους βουλευτές, ότι αν καταψηφίσουν την αυριανή πρόταση της, τότε η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα βρισκόταν σε κίνδυνο.

«Υπάρχουν κάποιοι που θα επιθυμούσαν να σταματήσουν το Brexit και για το πετύχουν, θα χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο τους είναι διαθέσιμο», δήλωσε η Μέι.

Η ακύρωση της αποχώρησης είναι πιο πιθανό σενάριο από ένα Brexit χωρίς σύμφωνία, τόνισε η Μέι.

Νωρίτερα, η βρετανική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης που παρέχει «διαβεβαιώσεις» σχετικά με την συμφωνία για το Brexit εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στην Βουλή των Κοινοτήτων, σε μία προσπάθεια να δοθούν επαρκείς εγγυήσεις που θα αλλάξουν την γνώμη των βρετανών βουλευτών , οι οποίοι αναμένεται να καταψηφίσουν την συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.

Η επιστολή περιέχει τις «διαβεβαιώσεις» του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η επιστολή των Τουσκ και Γιούνκερ δεν περιλαμβάνει κάτι καινούργιο, απλώς αναφέρεται αναλυτικότερα στις διαβεβαιώσεις για το «backstop» και την εφαρμογή του. Τουσκ και Γιούνκερ δηλώνουν ότι θα προσπαθήσουν με μεγάλη προσήλωση να βρουν τεχνικές λύσεις στο θέμα των ιρλανδικών συνόρων που θα καταστήσουν περιττό το «backstop».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει την γνώμη των βουλευτών που θέλουν να καταψηφίσουν την συμφωνία, απάντησε ότι είχε συζητήσεις με του βουλευτές μέσα στο Σαββατοκύριακο, δηλώνοντας ότι αρκετοί βουλευτές είναι κοντά στο να αλλάξουν γνώμη μετά και από τις «εγγυήσεις» που έδωσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Σχετικά με το αν θα συμφωνούσε στη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου σε μία τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, η οποία θα την βοηθούσε να πάρει και την στήριξη κάποιων βουλευτών του Εργατικού Κόμματος, απάντησε πώς βλέπει αρνητικά μία τελωνειακή συμφωνία με την ΕΕ, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μπορούσε να έχει μία ανεξάρτητη πολιτική εμπορίου.

Η Μέι επίσης δήλωσε πώς δεν βλέπει λόγο στην επέκταση του άρθρου 50 μέχρι τον Ιούλιο ή στην διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«H Kύπρος της ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ!!! Οι Δημόσιοι υπάλληλοι ΠΡΕΠΕΙ να παν στην κηδεία!!!!!! Διαφορετικά θα τους ...»
ΑΚΑ  |  10:08

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X