ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:48
 

Μίνι-ακύρωση του Obamacare βλέπουν πλέον οι Ρεπουμπλικάνοι

Το νέο Ρεπουμπλικανικό πλάνο θα ακυρώνει στοχευμένα μικρό αριθμό διατάξεων του Obamacare

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στη μερική ακύρωση του συστήματος περίθαλψης και ασφάλισης που δημιούργησε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, το αποκαλούμενο Obamacare, προσανατολίζονται πλέον οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την καθαρή καταψήφιση και δεύτερου καταργητικού νομοσχεδίου που κατέθεσαν τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το νέο Ρεπουμπλικανικό πλάνο, που δεν έχει μετουσιωθεί ακόμα σε νομοσχέδιο, έχει γίνει γνωστό ως «λεπτή ανάκληση». Θα ακυρώνει στοχευμένα μικρό αριθμό διατάξεων του Obamacare, όπως παραδείγματος χάριν την καθολική υποχρέωση των πολιτών να αγοράσουν ασφάλιση, χωρίς να τις αντικαθιστά άμεσα.

Στη συνέχεια, η ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία σκοπεύει να συνεργαστεί με τους Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων ώστε να συνενώσουν τις προτάσεις τους και να συνθέσουν τελικό νομοσχέδιο αντικατάστασης του Obamacare.

Με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να πιέζει για την πρώτη νομοθετική νίκη της εξάμηνης πλέον προεδρίας του, η ηγεσία της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία εκτιμά ότι το μοντέλο της «λεπτής ανάκλησης» έχει τις καλύτερες πιθανότητες να εξασφαλίσει τις τουλάχιστον 50 ψήφους που απαιτούνται.

Η στροφή στη «λεπτή ανάκληση» αποφασίστηκε μετά το δεύτερο «χαστούκι» που υπέστησαν οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία. Το νομοσχέδιο που κατέθεσαν τα ξημερώματα και προέβλεπε σταδιακή αντικατάσταση του Obamacare σε βάθος διετίας απορρίφθηκε με ψήφους 55-45.

Η νέα ήττα ήλθε 24 ώρες αφού το πρώτο Ρεπουμπλικανικό νομοσχέδιο, που προέβλεπε άμεση ανάκληση και αντικατάσταση του Obamacare, καταψηφίστηκε με 57-43.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Γερουσία με 52 έδρες σε σύνολο 100, όμως έχουν υποστεί σοβαρές διαρροές στις ψηφοφορίες για το Obamacare, γεγονός που καταδεικνύει το βαθύ διχασμό της παράταξης σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση υγείας.

Ορισμένοι Γερουσιαστές εκτιμούν πως τα νομοσχέδια που έχει επεξεργαστεί το κόμμα θα στερήσουν την ασφάλιση από πολλούς πολίτες. Στον αντίποδα, μία άλλη πτέρυγα θέλει να ελαχιστοποιήσει την ανάμιξη του κράτους στη βιομηχανία της περίθαλψης.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Παιδίατροι σέρνουν στα Δικαστήρια τον ΟΚΥπΥ

«1η Ιουνίου 2019 ξεκινάει το ΓεΣΥ»
george  |  09:39

Η Wikipedia προσέφυγε στο ΕΔΑΔ κατά της Τουρκίας

«H Wikipedia ξέρει και τιμωρεί!»
ΑΚΑ  |  08:20

Άρση απομόνωσης της τ/κ πλευράς ζητά από τις ΗΠΑ ο Όζερσαϊ

«Kαι μετά ξύπνησες ο Οζερσάϊ! »
ΑΚΑ  |  08:17

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ερντογάν για τους S-400

«To μούτρο θα φάει τα μούτρα του! »
ΑΚΑ  |  08:15

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τον εκνευρισμό του επειδή οι Δημοκρατικοί βουλευτές συζήτησαν την πιθανότητα κατάθεσης μομφής εναντίον του

Τραμπ: Δεν κάνω συγκαλύψεις

Κατηγορήθηκε πως έχει εμπλακεί σε μια «συγκάλυψη» στην υπόθεση της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ
Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X