ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Moderna: Αίτημα για κατεπείγουσα έγκριση εμβολίου στις ΗΠΑ

Στο 94,1% η αποτελεσματικότητα

Newsroom K

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η φαρμακοβιομηχανία Moderna είναι έτοιμη να ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ (FDA) να επιτρέψει την επείγουσα χρήση του πειραματικού της εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ξεκινώντας με αυτό τον τρόπο μια διαδικασία που θα μπορούσε να επιτρέψει τη λήψη του εμβολίου από τον ευρύ πληθυσμό, εντός εβδομάδων.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας σκοπεύει να υποβάλει σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, για έγκριση έκτακτης ανάγκης από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), δήλωσε η Moderna σε ανακοίνωση της, περίπου μια εβδομάδα μετά που οι Pfizer και BioNTech ζήτησαν από την FDA να δώσει πράσινο φως για το δικό τους εμβόλιο τους. Αίτημα κατατέθηκε και στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με τα πλήρη αποτελέσματα από το προχωρημένο στάδιο δοκιμών, το εμβόλιο δείχνει αποτελεσματικότητα της τάξεως του 94,1% χωρίς ιδιαίτερες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλειά του. Η εταιρεία ενημέρωσε επίσης ότι παρουσιάζει 100% δείκτη επιτυχίας στο να προλαμβάνει της βαριές μορφές COVID-19. Τα στοιχεία αυτά καθιστούν πιθανό το υποψήφιο εμβόλιο της Moderna να είναι το δεύτερο που θα λάβει επείγουσα έγκριση εντός του 2020. Σε προηγούμενη ανάλυση που δημοσιοποιήθηκε στις16 Νοεμβρίου το εμβόλιο εμφανιζόταν να είναι αποτελεσματικό κατά 94,5%.

«Πιστεύουμε ότι το εμβόλιό μας θα αποδειχθεί ένα νέο και ισχυρό εργαλείο που μπορεί να αλλάξει την πορεία της πανδημίας, και να βοηθήσει στην πρόληψη από την ασθένεια, την νοσηλεία και τον θάνατο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Παράλληλα, ο ο Επικεφαλής Ιατρός της Moderna, Δρ. Ταλ Ζακς, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης στο Reuters ανέφερε: «πιστεύουμε ότι έχουμε ένα εμβόλιο με υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας. Τώρα έχουμε τα στοιχεία να το αποδείξουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

«Tο ΑΚΕΛ ως βλαπτικό κόμμα για την Κύπρο επιθυμεί την διαβάθμιση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, ...»
ΑΚΑ  |  22:09

Μας πήρε ο δαίμονας

«Dio erotimata gia skepsi kai isos na xrizoun kapion perisoteron dieukriniseon apo tous emplekomenous: ...»
G.  |  16:02

Νέος ρεαλισμός

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:19

Έκλεισε το θέμα, έμειναν οι πληγές

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:16

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση