ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπάιντεν: Οι τρεις κινήσεις ματ που διαμόρφωσαν τους χειρισμούς του στο Ουκρανικό

Σε ανάλυσή τους, οι Τάιμς της Νέας Υόρκης ξεχωρίζουν τρεις κρίσιμες αποφάσεις που έλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος το τελευταίο διάστημα

Με τρεις κινήσεις μέσα στους τελευταίους τρεισήμισι μήνες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «επανατοποθετήθηκε» απέναντι στην απειλή μιας γεωγραφικά εκτεταμένης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, προετοιμάζοντας παράλληλα το έδαφος για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Σε ανάλυσή τους, οι Τάιμς της Νέας Υόρκης ξεχωρίζουν τρεις κρίσιμες αποφάσεις που έλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος το τελευταίο διάστημα, από την έναρξη του νέου γύρου κλιμάκωσης της έντασης πέριξ των ουκρανικών συνόρων το φθινόπωρο του 2021 και έπειτα, αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της ρωσικής «επιθετικότητας» στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται:

Πρώτον: Στην επιλογή του Τζο Μπάιντεν να μοιραστεί τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι αμερικανικές υπηρεσίες αναφορικά με τις κινήσεις της Ρωσίας πολύ πιο «απλόχερα» με τους συμμάχους των ΗΠΑ και περισσότερο «ευρέως» από ό,τι στο παρελθόν. «Η ιδέα ήταν να αποφευχθούν οι διαφωνίες σχετικά με τις σκληρές οικονομικές κυρώσεις μέσα από τη διασφάλιση ότι όλοι γνωρίζουν για τις ενέργειες του Πούτιν όσα γνωρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες», σημειώνουν οι New York Times.

Δεύτερον: Στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου να δώσει το πράσινο φως για μια «πρωτοφανή εκστρατεία πληροφόρησης κατά του Πούτιν» όπως σημειώνεται. «Με την υποστήριξη των κορυφαίων αξιωματούχων του στις μυστικές υπηρεσίες — και με την υπόσχεση να προστατεύσει τις «πηγές και μεθόδους» των υπηρεσιών πληροφοριών — ο πρόεδρος επέτρεψε ένα κύμα δημοσίων ανακοινώσεων που στόχο είχε να αποτρέψει τον Πούτιν από το να χρησιμοποιήσει τις συνήθεις αρνήσεις του για να διχάσει τους αντιπάλους», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Τρίτον: Στην επιλογή του Μπάιντεν να στείλει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, μεταξύ αυτών και αντιαρματικούς πυραύλους Javelin, αλλά και πιο πολλά στρατεύματα σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ενισχύοντας έτσι την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Πηγή: the New York Times

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Οι επικρίσεις κατά του Γάλλου προέδρου μετατράπηκαν από ψίθυροι σε ανοιχτές δηλώσεις δυσαρέσκειας από τους ίδιους του τούς ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ