ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπολόνια: Διατίθενται 4 εκατ. ευρώ για να σωθεί ο πύργος της Γκαριζέντα

Χτισμένος το 1100, ο πύργος είχε κλίση από την αρχή πιθανώς λόγω κάποιου κατασκευαστικού σφάλματος

Αξιωματούχοι της Μπολόνια ανακοίνωσαν σχέδια για την επισκευή ενός από τους δύο πύργους του 12ου αιώνα στην ιταλική πόλη, αφού η γύρω περιοχή έπρεπε να αποκλειστεί τον περασμένο μήνα λόγω φόβων ότι η κλίση του ενός εξ αυτών θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση.

Η πόλη δήλωσε ότι το έργο, ύψους 4,3 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη του πύργου Γκαριζέντα – ενός από τους δύο πύργους που δίνουν ανά τους αιώνες έμπνευση σε ζωγράφους και ποιητές, θα προχωρήσει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Ο Ντάντε Αλιγκέρι (Δάντης) τον συγκρίνει στο έργο του «Θεία Κωμωδία» με τον γίγαντα Ανταίο.

«Ο πύργος δεν θα καταρρεύσει», δήλωσε ο δήμαρχος της Μπολόνια, Ματέο Λεπόρε. «Τον παρακολουθούμε στενά από το 2018, σαν ασθενή σε νοσοκομείο, και τώρα ξέρουμε πως χρειάζεται να συντηρηθεί. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τις εργασίες αμέσως».

Χτισμένος το 1100, ο πύργος είχε κλίση από την αρχή πιθανώς λόγω κάποιου κατασκευαστικού σφάλματος. Δύο αιώνες αργότερα άρχισε να γεννιέται στους κατοίκους της πόλης ο φόβος πως θα καταρρεύσει.

Οι δυο πύργοι πήραν τα ονόματά τους από τις δύο αντίπαλες οικογένειες που τους έχτισαν, οι οποίες πιστεύεται πως με αυτό τον τρόπο επιδείκνυαν τη δύναμη και τον πλούτο τους.

Με πληροφορίες από Guardian, New York Times

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ιταλία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση