ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νάνσι Πελόζι: Αποχωρεί από την ηγεσία των Δημοκρατικών στη Βουλή

Η 82χρονη βρισκόταν σε αυτήν την θέση από το 2003

Kathimerini.gr

Η 82χρονη Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από την ηγεσία των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μια θέση στην οποία βρισκόταν από το μακρινό 2003.

Η Πελόζι «έχει γράψει ιστορία» ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής, ενώ πιο πρόσφατα έγινε θέμα διεθνώς λόγω της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο αυτοδιοικούμενο νησί της Ταϊβάν.

«Ήρθε η ώρα μια νέα γενιά να ηγηθεί της δημοκρατικής κοινοβουλευτικής ομάδας», δήλωσε από το βήμα της Βουλής.

Με τους Ρεπουμπλικάνους να ανακτούν πλέον τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων έπειτα από τις ενδιάμεσες εκλογές της περασμένης εβδομάδας, η Πελόζι θα μπορούσε να διεκδικήσει την παραμονή της στην ηγεσία της δημοκρατικής μειοψηφίας στη Βουλή. Η ίδια ανακοίνωσε ωστόσο σήμερα ότι δεν πρόκειται να θέσει ξανά υποψηφιότητα για το συγκεκριμένο αξίωμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να παραδώσει τα ηνία τον Ιανουάριο στον Δημοκρατικό βουλευτή που θα την διαδεχθεί.

«Ήρθε η ώρα μια νέα γενιά να ηγηθεί της δημοκρατικής κοινοβουλευτικής ομάδας. Είμαι ευγνώμων που τόσο πολλοί είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να επωμιστούν αυτήν την ευθύνη», δήλωσε η ίδια σήμερα από το βήμα της Βουλής μέσα σε κλίμα συγκίνησης, προτού καταχειροκροτηθεί από ένα κοινό όχι μόνο Δημοκρατικών αλλά και Ρεπουμπλικάνων.

Η Πελόζι πρόκειται να διατηρήσει την έδρα της στη Βουλή. Η ίδια ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει ηγετικό πόστο, ενώ έκανε αναφορά και στην επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα ο σύζυγός της στην οικία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Με φόντο τις ανακοινώσεις για την αποστολή δυτικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, ανακύπτουν μια σειρά από πολύ πρακτικά ερωτήματα ...
 |  ΚΟΣΜΟΣ