ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΝΑΤΟ: «Σαμποτάζ» οι διαρροές στους αγωγούς Nord Stream

Σε ανάλογη τοποθέτηση είχε προβεί νωρίτερα σήμερα και η Ε.Ε.

Για «σαμποτάζ» κάνει λόγο ευθέως το ΝΑΤΟ, σχετικά με τις διαρροές που κατεγράφησαν τις τελευταίες ημέρες στους δύο αγωγούς Nord Stream.

Με ανάρτησή του στο Twitter, o γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανέφερε: «Συζητήσαμε με τον Δανό υπουργό Άμυνας το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream. Aναδείξαμε την προστασία των υποδομών ζωτικής σημασίας στις χώρες του ΝΑΤΟ».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη τοποθέτηση είχε προβεί νωρίτερα σήμερα και η Ε.Ε., μέσω του Ύπατου Εκπροσώπου της, Ζοζέπ Μπορέλ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισήμανε ότι «όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες δείχνουν ότι αυτές οι διαρροές είναι αποτέλεσμα σκόπιμης ενέργειας. Θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε έρευνα με στόχο την πλήρη σαφήνεια σχετικά με το τι συνέβη και γιατί, και θα λάβουμε περαιτέρω μέτρα για να αυξήσουμε την ανθεκτικότητά μας στην ενεργειακή ασφάλεια».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «οι ανησυχίες για την ασφάλεια και το περιβάλλον είναι ύψιστης προτεραιότητας. Αυτά τα περιστατικά δεν είναι τυχαία και μας αφορούν όλους», προσθέτοντας: «Οποιαδήποτε σκόπιμη διακοπή της ευρωπαϊκής ενεργειακής υποδομής είναι εντελώς απαράδεκτη και θα αντιμετωπιστεί με σθεναρή και ενωμένη απάντηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση