ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα γκάφα Μπάιντεν: Αποκάλεσε «Γιολάντα» τη Γιούλια Ναβάλναγια

Η νέα αυτή γκάφα επανέφερε το επιχείρημα πολλών ενάντια στη νέα υποψηφιότητά του στην αμερικανική προεδρία, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του

Σε νέο γλωσσικό ατόπημα υπέπεσε ο Τζο Μπάιντεν, που συναντήθηκε χθες, Πέμπτη, με τη σύζυγο και την κόρη του Αλεξέι Ναβάλνι.

Μετά το πέρας της συνάντησης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρόεδρος μπέρδεψε το όνομα της χήρας Ναβάλνι, αποκαλώντας τη «Γιολάντα» αντί Γιούλια.

«Σήμερα το πρωί είχαν την τιμή να συναντηθώ με τη σύζυγο και την κόρη του Αλεξέι Ναβάλνι. Και, επισημαίνοντας το προφανές, ήταν ένας άνδρας με απίστευτο θάρρος και είναι εκπληκτικό το ότι η σύζυγος και η κόρη του ακολουθούν το ίδιο παράδειγμα», ανέφερε ο Μπάιντεν, μιλώντας σε υπόγειο χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου του Σαν Φρανσίσκο, λίγο μετά τη συνάντησή τους.

«Αυτό που μου κατέστη σαφές είναι ότι η Γιολάντα θα συνεχίσει να αγωνίζεται», πρόσθεσε ο 81χρονος Μπάιντεν, επαναφέροντας το επιχείρημα πολλών ενάντια στη νέα υποψηφιότητά του στην αμερικανική προεδρία, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του.

«Ενώ το επίκεντρο αυτής της συνάντησης υψηλού επιπέδου ήταν αναμφισβήτητα τα κρίσιμα ζητήματα πολιτικής καταστολής και της απόδοσης δικαιοσύνης, η τυχαία αναφορά του προέδρου Μπάιντεν στη Γιούλια ως “Γιολάντα” προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Αυτή η γκάφα, φαινομενικά ασήμαντη στη γενικότερη εικόνα, λειτουργεί ωστόσο ως μια οδυνηρή υπενθύμιση του ανθρώπινου στοιχείου μέσα στον περίπλοκο χορό της διπλωματίας», σημειώνει το BNN, ανεξάρτητο δίκτυο του Χονγκ Κονγκ.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Καλιφόρνια, ο Μπάιντεν εξέφρασε τον θαυμασμό του για το «εξαιρετικό θάρρος του Ναβάλνι και την προσήλωσή του στη μάχη κατά της διαφθοράς, για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ρωσία, στην οποία το κράτος δικαίου θα ισχύει εξίσου για όλους», σημειώνει ο Λευκός Οίκος.

Σήμερα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ανακοινώσει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, βάζοντας στο στόχαστρο πάνω από πεντακόσιες οντότητες συνδεόμενες με «υποστηρικτές της» και «την πολεμική μηχανή της», δήλωσε χθες, Πέμπτη, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση