ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα στοιχεία για τους θανάτους από κορωνοϊό σε οίκους ευγηρίας σε Αγγλία και Ουαλία

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο από τις 2 Μαρτίου έως την 1η Μαΐου καταγράφηκαν συνολικά 45.899 θάνατοι ηλικιωμένων πολιτών που ζούσαν σε γηροκομεία, από όλες τις αιτίες.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πάνω από ένας στους τέσσερις θανάτους φιλοξενούμενων σε οίκους ευγηρίας στην Αγγλία και στην Ουαλία από την αρχή της πανδημίας οφείλεται στον κορωνοϊό, σύμφωνα με νέα μελέτη του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής (ONS).

Εξάλλου, βάσει σύγκρισης των στοιχείων αυτών και των επισήμων στοιχείων από το Υπουργείο Υγείας που μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 33.614 θανάτους από τον κορωνοϊό, προκύπτει ότι τουλάχιστον πάνω από το 1/3 των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό ήταν κάτοικοι οίκων ευγηρίας.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο από τις 2 Μαρτίου έως την 1η Μαΐου καταγράφηκαν συνολικά 45.899 θάνατοι ηλικιωμένων πολιτών που ζούσαν σε γηροκομεία, από όλες τις αιτίες.

Εξ αυτών, τα 12.526 περιστατικά, ποσοστό 27,3%, σχετίζονταν με την Covid-19.

Οι 9.039 εξ αυτών των θανάτων (72%) σημειώθηκαν στους οίκους ευγηρίας, ενώ οι υπόλοιποι 3.444 θάνατοι (28%) στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί οι ασθενείς.

Αυτό σημαίνει ότι το 15% των ασθενών που πέθαναν από κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Αγγλίας και της Ουαλίας την ίδια περίοδο ήταν κάτοικοι γηροκομείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση