ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ισπανία: Νέος παγιδευμένος φάκελος σε αεροπορική βάση

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη βάση βρίσκονται και εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ

Kathimerini.gr

Άλλος ένας φάκελος παγιδευμένος με εκρηκτικό μηχανισμό βρέθηκε σήμερα το πρωί σε αεροπορική βάση στην Ισπανία, μετά τη χθεσινή έκρηξη με «παγιδευμένη» επιστολή στην ουκρανική πρεσβεία της Μαδρίτης.

Ο φάκελος εντοπίστηκε τα ξημερώματα (τοπική ώρα) κοντά στο δορυφορικό κέντρο, στην αεροπορική βάση Torrejon de Ardoz έξω από τη Μαδρίτη. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη βάση βρίσκονται και εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ.

Οι μυστικές δυνάμεις της Ισπανίας εκφράζουν φόβους ότι μες στην ημέρα θα εμφανιστούν και άλλοι φάκελοι.

Αφού έγινε έλεγχος με ακτίνες Χ, οι μυστικοί πράκτορες και το στρατιωτικό προσωπικό που βρίσκεται στη βάση απεφάνθηκαν ότι περιέχει μέσα κάποιου είδους μηχανισμό.

Ερευνητές της Πολιτοφυλακής και της Εθνικής Αστυνομίας εξετάζουν τον φάκελο για να βρουν την πρόελευσή του, όπως επίσης και κάποια πιθανή σύνδεση με τα χθεσινά γεγονότα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκε μικρή έκρηξη στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη, όταν εργαζόμενος σε αυτή άνοιξε την «παγιδευμένη» επιστολή. Ο άνθρωπος μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Παρόμοια επιστολή εστάλη και στα κεντρικά γραφεία κατασκευάστριας όπλων στη Σαραγόσα, αν και εκεί δεν σημειώθηκε έκρηξη.

Οι μυστικές δυνάμεις της Ισπανίας εκφράζουν φόβους ότι μες στην ημέρα θα εμφανιστούν και άλλοι φάκελοι σε διάφορες εγκαταστάσεις και υποδομές της χώρας.

Με πληροφορίες από El Mundo

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση