ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο «δικηγόρος του διαβόλου» αναλαμβάνει την Εύα Καϊλή

Στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει να αναλαμβάνει μόνο τα θύματα».

Ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ -του βασικού προσώπου στις τρομοκρατικές, πολύνεκρες επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι- αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως μετέδωσε το Politico.

Ο Σβεν Μέρι, διακεκριμένος ποινικολόγος του Βελγίου, δήλωσε σήμερα πως θα αναλάβει την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή για το Qatargate, στη θέση του Αντρέ Ριζόπουλος που εκπροσωπούσε έως τώρα την ευρωβουλευτή.

«Παίρνω τη σκυτάλη», σχολίασε ο Μέρι σε απάντησή του. Ο Αντρέ Ριζόπουλος επιβεβαίωσε ότι δεν ασχολείται πλέον με την υπόθεση και αρνήθηκε να απαντήσει σχετικά με τους λόγους αυτής της αλλαγής.

Ο Μέρι είναι γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο λόγω των πασίγνωστων πελατών του όσο και των εμφανίσεών του – για παράδειγμα συμμετέχει σε μια εκπομπή για δικηγόρους.

Εκτός Βελγίου, ο Μέρι είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, τον μοναδικό επιζώντα της τρομοκρατικής ομάδας που εξαπέλυσε τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνους και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Πριν από αυτή την υπόθεση, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» εξαιτίας παλαιότερων πελατών του, όπως ο Φουάντ Μπελκατσέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Ο Μέρι θεωρείται από τα βελγικά μέσα ενημέρωσης ειλικρινής προσωπικότητα και στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει να αναλαμβάνει μόνο τα θύματα», επισημαίνει το Politico.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει αναλάβει και άλλου είδους υποθέσεις – για παράδειγμα, υπερασπίστηκε την οικογένεια της Σάντα Ντία, η οποία είχε καταλήξει έπειτα από βίαιο τελετουργικό μύησης σε λέσχη στο πανεπιστήμιο KU Leuven.

Πηγή Politico

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση