ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:52
 

Ο Λευκός Οίκος διέταξε έλεγχο στο Air Force

Μετά το τραγικό δυστύχημα του Boeing 737 Max 8

Newsroom Κ, Αθήνα

Εντολή για την διεξαγωγή έρευνας για να εξακριβωθεί η ασφάλεια του Air Force One, του προεδρικού αεροπλάνου των ΗΠΑ και στρατιωτικών αεροπλάνων, έδωσε ο προσωπάρχης της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, στον απόηχο της πτώσης του αεροπλάνου της Ethiopian.

Ο στρατηγός Ντέιβιντ Γκόλντφαϊν δήλωσε στο CNN ότι επιθυμεί να επιβεβαιώσει ότι όλοι οι πιλότοι είναι ικανοί να διαχειριστούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να διασφαλίσει ότι μπορούν να απενεργοποιήσουν τα αυτοποιημένα συστήματα σε περίπτωση βλάβης. Η πολεμική αεροπορία ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία προληπτική διαδικασία.

Οι αξιωματούχοι της πολεμικής αεροπορίας δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι κανένα αεροσκάφος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα παρόμοια με αυτά του Boeing 737 Max 8, το μοντέλο της εταιρίας που καθηλώθηκε παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμπειρογνώμονες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εξετάζαν τα σχέδια του νέου επιβατικού αεροσκάφους της Boeing, επέδειξαν ιδιαίτερη προσοχή σε πολλά χαρακτηριστικά του, όπως είναι οι μπαταρίες λιθίου, το σύστημα καυσίμων και οι φουσκωτές τσουλήθρες ασφαλείας.

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν έδειξαν την απαιτούμενη προσοχή στο νέο λογισμικό, που είχε στόχο να αποτρέψει την απώλεια στήριξης. Αυτό ακριβώς το λογισμικό θεωρείται από τους ειδικούς ότι διαδραμάτισε κάποιο ρόλο στα δύο αεροπορικά δυστυχήματα που συνέβησαν με αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max.

Oι αρμόδιες αρχές σε όλο τον κόσμο μελετούν εξονυχιστικά την έγκριση που έλαβε το συγκεκριμένο αεροσκάφος από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, μια διαδικασία η οποία βασίζεται κατά κύριο λόγο σε εργαζομένους στην αεροπορική βιομηχανία Boeing οι οποίοι και εγγυώνται την ασφάλεια του πτητικού μέσου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

«Τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης! Ο ενταφιαστής των ιδεών Γκάλι και ίσως της πιο σοβαρής προσπάθειας ...»
Giannos  |  14:35

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Σήμερα στην «Κ»: Ποια η νέα κίνηση του γενικού γραμματέα στο Κυπριακό

«προσφέρουμε 2% αξιόπιστο δάνειο για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγορά διαμερίσματος, αυτοκινήτου και ...»
matto gregio  |  04:56

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X