ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:47
 

Ο Λευκός Οίκος διέταξε έλεγχο στο Air Force

Μετά το τραγικό δυστύχημα του Boeing 737 Max 8

Newsroom Κ, Αθήνα

Εντολή για την διεξαγωγή έρευνας για να εξακριβωθεί η ασφάλεια του Air Force One, του προεδρικού αεροπλάνου των ΗΠΑ και στρατιωτικών αεροπλάνων, έδωσε ο προσωπάρχης της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, στον απόηχο της πτώσης του αεροπλάνου της Ethiopian.

Ο στρατηγός Ντέιβιντ Γκόλντφαϊν δήλωσε στο CNN ότι επιθυμεί να επιβεβαιώσει ότι όλοι οι πιλότοι είναι ικανοί να διαχειριστούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να διασφαλίσει ότι μπορούν να απενεργοποιήσουν τα αυτοποιημένα συστήματα σε περίπτωση βλάβης. Η πολεμική αεροπορία ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία προληπτική διαδικασία.

Οι αξιωματούχοι της πολεμικής αεροπορίας δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι κανένα αεροσκάφος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα παρόμοια με αυτά του Boeing 737 Max 8, το μοντέλο της εταιρίας που καθηλώθηκε παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμπειρογνώμονες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εξετάζαν τα σχέδια του νέου επιβατικού αεροσκάφους της Boeing, επέδειξαν ιδιαίτερη προσοχή σε πολλά χαρακτηριστικά του, όπως είναι οι μπαταρίες λιθίου, το σύστημα καυσίμων και οι φουσκωτές τσουλήθρες ασφαλείας.

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν έδειξαν την απαιτούμενη προσοχή στο νέο λογισμικό, που είχε στόχο να αποτρέψει την απώλεια στήριξης. Αυτό ακριβώς το λογισμικό θεωρείται από τους ειδικούς ότι διαδραμάτισε κάποιο ρόλο στα δύο αεροπορικά δυστυχήματα που συνέβησαν με αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max.

Oι αρμόδιες αρχές σε όλο τον κόσμο μελετούν εξονυχιστικά την έγκριση που έλαβε το συγκεκριμένο αεροσκάφος από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, μια διαδικασία η οποία βασίζεται κατά κύριο λόγο σε εργαζομένους στην αεροπορική βιομηχανία Boeing οι οποίοι και εγγυώνται την ασφάλεια του πτητικού μέσου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X