ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Νετανιάχου πήγε με τον Μασκ στα κιμπούτς που εισέβαλε η Χαμάς

Στο κιμπούτς του Κφαρ Αζά ήταν το σπίτι της μιας τετράχρονης Αμερικανίδας διπλής υπηκοότητας που απήχθη από την Xαμάς και απελευθερώθηκε την Κυριακή

Kathimerini.gr

Το Κφαρ Αζά, ένα από τα κιμπούτς που δέχτηκε επίθεση από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, επισκέφθηκε σήμερα ο Ελον Μασκ μαζί με τον τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στο κιμπούτς αυτό ήταν το σπίτι της μιας τετράχρονης Αμερικανίδας διπλής υπηκοότητας που απήχθη από την οργάνωση εκείνη την ημέρα και απελευθερώθηκε την Κυριακή.

Ο Μασκ τάχθηκε σήμερα υπέρ του Ισραήλ μετά την επίθεση που δέχθηκε από τη Χαμάς, λέγοντας ότι μια πρόκληση είναι να «σταματήσει επιτέλους η προπαγάνδα που πείθει τους ανθρώπους να συμμετέχουν σε, ξέρετε, δολοφονίες».

Αφότου άκουσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να λέει ότι η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί σε μια ζωντανή διαδικτυακή συνομιλία, ο Μασκ είπε: «Δεν υπάρχει επιλογή». Ο Μασκ, που επισκέπτεται το Ισραήλ ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος με τη Χαμάς στη Γάζα, πρόσθεσε: «Θα ήθελα κι εγώ να βοηθήσω».

 

Ο Μασκ έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρόεδρο κεκλεισμένων των θυρών κατά την επίσκεψή του το απόγευμα της Δευτέρας, όπου ο Ισαακ Χέρτζογκ θα τονίσει την ανάγκη καταπολέμησης του αντισημιτισμού στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το γραφείο του.

Ο Νετανιάχου είχε συναντηθεί με τον Μασκ στην Καλιφόρνια στις 18 Σεπτεμβρίου και του είχε ζητήσει να βρει μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας της ελεύθερης έκφρασης και της καταπολέμησης της ρητορικής μίσους ύστερα από εβδομάδες διαμάχης σχετικά με το αντισημιτικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα X.

Ο Μασκ απάντησε λέγοντας ότι είναι ενάντια στον αντισημιτισμό και σε οτιδήποτε «προωθεί το μίσος και τη σύγκρουση», επαναλαμβάνοντας τις προηγούμενες δηλώσεις του ότι το «Χ» δεν θα προωθούσε τη ρητορική μίσους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση