ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Παπαδόπουλος εκπροσωπούσε την εκστρατεία Τραμπ σε ξένους αξιωματούχους

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος απολύθηκε ως “χαμηλόβαθμος εθελοντής

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος απολύθηκε ως “χαμηλόβαθμος εθελοντής” κι ως “παιδί για τους καφέδες,” ενώ ως σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ την εκπροσώπησε σε συναντήσεις με ξένους αξιωματούχους μέχρι την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Τραμπ τον περασμένο Ιανουάριο, μεταδίδει το CNN.

Τον περασμένο μήνα, ο Παπαδόπουλος παραδέχτηκε την ενοχή του για ψευδή κατάθεση στο FBI κι αναφορικά “με τον χρόνο, την έκταση, αλλά και την φύση των σχέσεων και των επαφών του με ξένους υπηκόους, οι οποίοι σύμφωνα με την αντίληψή του είχαν στενές σχέσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης,” σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ο πρώην σύμβουλος επεδίωκε μία συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του (τότε) προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, ενώ τον Απρίλιο του 2016 είχε συνάντηση με έναν καθηγητή που του είπε ότι “οι Ρώσοι” είχαν “επιβλαβείς πληροφορίες” για την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον “στην μορφή των χιλιάδων ηλεκτρονικών μηνυμάτων” όπως φαίνεται από δικαστικά έγγραφα.

Μετά την απαγγελία των καταγγελιών σε βάρος του Παπαδόπουλου, οι συνεργάτες του προέδρου Τραμπ υποβαθμίζουν την επιρροή που ασκούσε ο πρώην σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία.
Ο πρόεδρος Τραμπ από την πλευρά του, τον χαρακτήρισε “ένα νέο, χαμηλόβαθμο εθελοντή,” μέσω ανάρτησης του στο Twitter. Ο πρώην σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δήλωσε ότι ο Παπαδόπουλος δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το “παιδί για τους καφέδες” στην προεκλογική εκστρατεία. Η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ήταν μέλος σ’ “ένα συμβούλιο εθελοντών που συγκλήθηκε μια φορά στην διάρκεια ενός έτους.”

Ωστόσο, αναφορές που δημοσιοποιήθηκαν δείχνουν ότι ο Παπαδόπουλος δρούσε ως εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με πλήρη ενεργά καθήκοντα, ο οποίος είχε γνώση για τις εξελίξεις της προεκλογικής εκστρατείας σε ολόκληρο τον κόσμο, μέχρι τον Ιανουάριο του 2017.

Ένα βίντεο που έχει στην κατοχή της, η εφημερίδα “The Washington Post” αποδεικνύει ότι ο Παπαδόπουλος συναντήθηκε με Ισραηλινούς εποίκους την περίοδο προετοιμασίας της τελετής ανάληψης των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ, στην Ουάσινγκτον.

“Είχαμε μία εξαιρετική συνάντηση με τον Γιόσι Νταγκάν που ηγείται ομάδας εποίκων στην Δυτική Όχθη κι ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι της Ιουδαίας και της Σαμάριας θα έχουν ένα ευτυχές 2017. Προσβλέπουμε στο πλαίσιο μιας νέας σχέσης με το σύνολο του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της ιστορικής Ιουδαίας και της Σαμάριας,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παπαδόπουλος. Τα βιβλικά ονόματα των δύο περιοχών χρησιμοποιούνται από αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ισραήλ, αλλά και από ομάδες ισραηλινής επιρροής, για να δηλώσουν ότι η Δυτική Όχθη αποτελεί ισραηλινό έδαφος.

Στην διάρκεια της διεξαγωγής του Κεντρικού Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος το 2016, ο Παπαδόπουλος μίλησε σε ένα πάνελ συζήτησης που οργάνωσε η Αμερικανο-εβραϊκή Κοινότητα (AJC). Η κοινότητα σε ανακοίνωσή της την προηγούμενη εβδομάδα περιέγραψε την συμμετοχή του Παπαδόπουλου ως μία ευρύτερη προσπάθεια που έκανε προκειμένου να διατηρήσει επαφές “με συμβούλους των δύο κομμάτων” στις προεκλογικές τους εκστρατείες, αλλά και στις εθνικές επιτροπές τόσο των Ρεπουμπλικάνων, όσο και των Δημοκρατικών.

Δύο μήνες πριν από την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2016, ο Παπαδόπουλος συναντήθηκε με αξιωματούχο της βρετανικής κυβέρνησης σε “μία συνάντηση εργασίας” γνωστοποίησε με δήλωσή του εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου των Εξωτερικών.

“Όπως είναι αναμενόμενο κατά την περίοδο μιας προεκλογικής εκστρατείας, επιδιώκουμε ν’ αναπτύξουμε επαφές με στελέχη των προεκλογικών εκστρατειών στο Ρεπουμπλικανικό και το Δημοκρατικό Κόμμα. Οι επαφές αυτές, αποτελούν συνηθισμένη διπλωματική δραστηριότητα,” σύμφωνα με την ίδια δήλωσή του.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X